Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jonni Sarkkinen paini EM-kultaa – kova norjalaisvastustaja kukistui selkeästi

Suomi sai toisena peräkkäisenä päivänä juhlia painin Euroopan mestaruutta alle 23-vuotiaiden nuorten ikäluokassa, kun Jonni Sarkkinen voitti kreikkalais-roomalaisen painin 82-kiloisten EM-finaalissa Norjan Exauce Mukubun. Tiistaina kultaa paini Tino Ojala 63 kilon sarjassa.

Mukubu on ikäluokan hallitseva maailmanmestari, mutta Sarkkista vastaan ei norjalaisella ollut saumoja. Sarkkinen, 20, voitti ottelun selvästi 6–0.

– Oli tiedossa, että vastustaja aloittaa kovaa ja vastaliikkeet onnistuivat nyt täydellisesti. Toisen jakson taktiikka oli pitää ottelu hallinnassa. Jonnin turnaus oli mykistävä, ammattilaisen työtä alusta loppuun, totesi Suomen valmentaja Veli-Karri Suominen tiedotteessa.

Kreikkalais-roomalaisen painin joukkueiden välisissä pisteissä Suomi oli komeasti kuudes Turkin, Ukrainan, Georgian, Azerbaidzhanin ja Armenian jälkeen.

EM-kulta alle 23-vuotiaissa on ollut harvinaista herkkua Suomelle, sillä Ojalaa ja Sarkkista ennen vain Petra Olli (2015 ja 2017) ja Arvi Savolainen (2019) ovat painineet ikäluokan Euroopan mestareiksi.

Alle 23-vuotiaiden MM-painit otellaan lokakuussa Tampereella.