Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VaLePa ja Loimu aloittivat lentopallon SM-puolivälierät kotivoitoilla – "Paremmalla syötöllä ansaitsimme voiton"

Puolustava Suomen mestari VaLePa aloitti lauantaina lentopallon miesten Mestaruusliigan seuraavan mestaruusjahdin pudotuspeleissä kaatamalla puolivälierissä Sastamalassa TuTo Volleyn 3–0. Kotijoukkueen hakkuri Urpo Sivula oli 19 pisteellä kentän tehokkain.

– TuTo laittoi meidät ahtaalle hyvällä torjunnalla ja puolustuspelillä, mutta paremmalla syötöllä ansaitsimme voiton, tiivisti VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko.

VaLePa teki vastustajaa enemmän hyökkäysvirheitä, 18, kun TuTon vastaava luku oli 13. Hyökkäysten tehoprosenteissa kotijoukkue oli silti edellä lukemin 44–37, mikä kertoo myös VaLePan hyvästä puolustuspelistä.

Keskipelaaja Severi Savonsalmi ja yleispelaaja Sakari Mäkinen tekivät VaLePalle yhdeksän pistettä. Yleispelaaja William Groffier oli 18 pisteellä vieraiden tehokkain.

– TuTo tosiaan torjui hyvin, ja erät olivat tiukkoja. Tästä on hyvä jatkaa maanantaiksi Turkuun, Kangaskokko totesi.

Loimu ilahdutti kotiyleisöään

Raision Loimu aloitti puolivälierät lähes tuhannen katsojan edessä kaatamalla paikallisvastustajansa Hurrikaani-Loimaan 3–1.

– Peli ailahteli molemmilla ja tunnelma oli ajoin hyvinkin kiivas, sanoi Loimun valmentaja Mika Rantanen.

Yleispelaaja Väinö Rahko oli tasaisen Loimun tehokkain 17 pisteellä. Vain kaksi erää pelannut hakkuri Joonas Jokela teki 14 pistettä, kuten myös keskipelaaja Joaquin Layus. Loimu otti peräti 17 torjuntapistettä.

– Joonaksella on ollut vähän flunssaa eikä hän siksi aloittanut ottelua. Vointi on toki parempaan päin. Pois oli kokonaan Eemeli Kouki flunssan takia, Rantanen selvitti.

Kristers Dardzans oli 21 pisteellä Hurrikaanin tehokkain. Miika Haapaniemi kokosi 10 pistettä.

Puolivälieräsarjan toinen ottelu pelataan jo sunnuntaina Loimaalla.

Liigakarsinnoissa Kyyjärven Kyky kaatoi Vantaan Ducksin 3–0 ja on voiton päässä liigapaikan varmistamisesta voitettuaan myös avausottelun.