Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mestaruus saattaa ratketa jo tiistaina – Kiekko-Espoon Tea Villilä keskittyy olennaiseen, vaikka vaaleanpunainen norsu tulisi hallin katosta läpi

HIFK osoittautui tylyksi vieraaksi Kiekko-Espoolle jääkiekon naisten toisessa loppuottelussa. HIFK voitti ottelun 4–0 ja siirtyi finaalisarjassa 2–0-johtoon. Tittelin vaaditaan kolme voittoa, ja HIFK:lla on ensimmäinen mahdollisuus kultajuhliin tiistaina, kun ottelu pelataan Nordenskiöldinkadun jäähallissa.

– Vielä on pelejä jäljellä, Kiekko-Espoon runkopuolustaja Tea Villilä aprikoi.

– On keskityttävä olennaiseen. Reagoitava siihen, mitä tapahtuu. Että voi tulla vaaleanpunainen norsu hallin katosta läpi niin ihan sama, peli jatkuu, Villilä linjasi.

Yleensä HIFK:n naisten joukkue pelaa Pirkkolassa, jossa lauantaina kotijoukkueen 9–2-voittoa todisti 274 katsojaa. Kiekko-Espoon kotipaikassa eli Tapiola-2-hallissa yleisöä oli sunnuntaina 269 katsojaa.

Nordenskiöldin jäähallin kapasiteetti on 8 200 katsojaa, mutta naisten otteluun myydään korkeintaan 5 000 lippua.

– Kun se on sinne siirretty, niin ehdottomasti halli täyteen. Se on ainut ratkaisu. Ei ole kummallekaan joukkueelle kiva, jos halli on ihan tyhjä, Villilä pohti.

– Kaikki espoolaiset, helsinkiläiset ja pk-seudun asukkaat sinne vaan katsomaan. Mökki täyteen.

Ratkaisuottelun haastavuus

Vuosi sitten sama kaksikko kohtasi finaalisarjassa, jossa Espoo karkasi 2–0-johtoon. HIFK kiri ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun, jonka espoolaiset voittivat 8–3.

– Joukkueena reagoimme paremmin kuin lauantaina. Mutta tulos oli mitä oli. Mielestäni tässä omassa (Pirkkolaa) pienemmässä kaukalossa saimme enemmän kamppailua. Maalinteossa on parannettavaa, Villilä vertaili.

Pyhänä kolme neljästä osumasta syntyi erikoistilannepelissä.

– Jos olet ylivoimalla, niin se on paikka tehdä maali. Ne ratkaisevat paljon, Villilä painotti.

Toisessa erässä HIFK:n puolustaja Ilona Palin sai kovan tällin niin, että jäi hetkeksi jäälle. Tilanteesta ei tuomittu jäähyä.

– Pelaajat pelaavat ja tuomarit tuomitsevat. En sanoisi, että tuomarit olisivat mitenkään ratkoneet näitä pelejä kumpaankaan suuntaan, Villilä kuvasi.

Kiekko-Espoon joukkue valmentajineen odottaa nähtyä enemmän niin sanotuilta johtavilta pelaajilta.

– HIFK:n kärki pelaa tällä hetkellä huippujääkiekkoa. Meidän kärkipelaajat eivät ehkä ole ihan samaan pystyneet, Kiekko-Espoon vastuuvalmentaja Sami Haapanen pohti.

– Tiistaina on seuraava sauma. Se on käytettävä tai kausi on ohi, Haapanen mottosi.