Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin Soutajille kuusi kultaa sisäsoudun SM-kisoista

Laura Salonen souti kaksi uutta Suomen ennätystä.

Mikkelin Soutajat saivat kuusi kultaa ja yhden hopean viikonloppuna pidetyissä sisäsoudun SM-kisoissa. SM-mitaleista soudettiin 500 metrillä ja 6 000 metrillä.

Kultaa soutivat omissa sarjoissaan molemmilla matkoilla Laura Salonen yli 50-vuotiaiden naisten kevyessä sarjassa, Ritva Reponen yli 60-vuotiaiden naisten kevyessä sarjassa ja Matti Reponen yli 70-vuotiaiden miesten sarjassa. Jari Liimatta souti hopeaa yli 60-vuotiaiden miesten sarjassa 500 metrillä.

Salonen souti molemmilla matkoilla kevytsarjan uudet Suomen ennätykset. Salosen voittoaika 6 000 metrillä oli 24.26,5, joka on 15 sekuntia parempi kuin vallitseva Suomen ennätys. 500 metrillä Salosen voittoaika oli 1.44,9, kun vallitseva ennätys sarjassa oli 1.45,6.

Revanssi viime vuodesta

Mikkelin Soutajien puheenjohtajana toimiva Salonen on äärimmäisen tyytyväinen sekä koko joukkueen menestykseen että omiin suorituksiinsa.

– 6 000 metrin kisassa olin ainoa soutaja sarjassani. Voitto oli siis varma, Salonen kertoo tiedotteessa.

Salonen peittosi tuloksellaan kuitenkin myös kaikki yli 50-vuotiaiden avoimen sarjan naiset sekä yli 40-vuotiaiden kevyen sarjan naiset.

500 metrin kisaan Salonen lähti varovaisin odotuksin. Vastassa oli sarjan vallitseva Suomen mestari Liisa Äyrä, joka oli tehnyt nimissään olleen Suomen ennätyksen vain joitakin päiviä ennen SM-kisapäivää. Viime vuoden SM-kisoissa Salonen sai hopeaa häviten Äyrälle 500 metrillä niukasti.

– Äyrä ei osallistunut 6 000 metrin kisaan, joka käytiin muutamaa tuntia aikaisemmin kuin 500 metrin kisa. Näin Äyrä souti 500 metriä tuoreilla jaloilla, kun itselläni jaloissa painoi kuuden tonnin kisa. Mutta hyvinhän siinä kävi, iloitsee Salonen.

Ritva Reposen voittoaika 500 metrillä oli 2.02,7 ja 6 000 metrillä 28.10,7. Matti Reposelle kultaa tuli 500 metrillä ajalla 1.37,5 ja 6 000 metrillä 24.16,1.

Helmikuussa Mikkeliin muuttaneet Reposet ovat soutaneet jo vuosia yhdessä ja erikseen. Ensi kesänä Reposilla on tähtäimessä parisoudun voitto Sulkavan suursouduissa omassa ikäsarjassaan.

Yli 60-vuotiaiden miesten sarjassa taso oli todella kova. Mikkelin Soutajia vuosia edustanut joensuulainen Liimatta joutui tällä kertaa tyytymään hopeasijaan ajalla 1.24,2.

Kisat käytiin virtuaalisesti

Sisäsoudun 500 ja 6 000 metrin SM-kisat käytiin lauantaina virtuaalisesti. Mikkelin Soutajien kisajoukkue osallistui kisoihin seuran omalla sisäsoutusalilla.

Kevään viimeinen sisäsoutukisa käydään huhtikuun lopussa maratonmatkalla, jossa miehet soutavat täyspitkän matkan 42 kilometriä ja naiset puolimatkan 21 kilometriä. Salosen tavoitteena on rikkoa Suomen ennätys myös tällä matkalla omassa sarjassaan.

Mikkelin Soutajien puheenjohtaja Salonen iloitsee, että soudulla menee Mikkelissä nyt hyvin. Soutajilla starttasi vuodenvaihteessa soutukoulu, jonka 14 paikkaa täyttyivät helposti.

– Meillä on soutukoulussa tosi kiva ja motivoitunut porukka. Kesällä lupaamme järjestää yleisösoudatuksia, jotta muutkin pääsevät kokeilemaan tätä hienoa harrastusta, lupaa Salonen.