Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alppihiihtäjä Riikka Honkanen lopettaa aktiiviuransa 24-vuotiaana

Suomen naisten alppihiihdon kärkilaskijoihin pitkään kuulunut Riikka Honkanen, 24, lopettaa aktiiviuransa alppihiihtäjänä. Honkasen päätöksestä kertoi maanantaina Ski Sport Finland.

Vuodesta 2015 lähtien maajoukkueen vakiokalustoon kuulunut Honkanen saavutti suurpujottelussa nuorten MM-hopeaa 2016 ja MM-pronssia 2018. Aikuisten MM-kisoissa hän oli mukana kolmesti ja edusti Suomea Pekingin olympiarinteillä 2022. Maailmancupissa hän ylsi pisteille kahdesti.

– Lopettamispäätös on kypsynyt hiljattain kuluneiden kuukausien aikana ja on monen tekijän summa. Asioita pitkään pohdittuani olen tullut siihen tulokseen, että kuluva kausi jää viimeisekseni huippu-urheilun saralla, Honkanen kertoi.

– Laskemista ja monipuolista urheilun harrastamista en aio kuitenkaan jättää, mutta jatkossa suoritusaikoja katsotaan mieluummin kalenterista kuin sekuntikellosta. Aikomuksenani on myös suorittaa keskeneräiset insinööriopintoni loppuun ja jatkaa liikuntatieteiden maisteriksi.