Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ässät kukisti Ilveksen päätöserän maaleilla – maalinteon kanssa tuskaillut nuori puolustaja löi voiton alkutahdit

Ässille lähtökohdat jääkiekon Liigan toiseen puolivälierään olivat täysin selvät. Mestarisuosikki Ilveksen todellinen haastaminen ei kestäisi yhtään kotitappiota. Sen verran merkittävä tasoero oli ensimmäisessä kohtaamisessa perjantaina.

Yksi välipäivä muutti paljon. Ässät otti ohjakset käsiinsä varsinkin avauserässä ja nappasi maanantaina lopulta 5–2-voiton.

Voittomaalin onnistui tekemään porilaisjoukkueen oma kasvatti Aleksi Heimosalmi. Joachim Rohdin osui kahdesti tyhjiin, ja muut maalintekijät olivat Niklas Appelgren ja Roope Talaja.

– Olihan se hieno kokemus. Halli oli täynnä ja tuollainen meteli, ja itse sain ketsuppipulloa auki. Hieman olen maalinteon kanssa tuskaillut, Heimosalmi kiitteli.

– Itse olin ainakin samanlaista tunnelmaa katsomassa vuonna 2013. Pikkupoikana paljon en seisomakatsomon eturivistä nähnyt, vaan enemmän muiden reaktioista päättelin, milloin oli maalipaikka Ässillä ja milloin vastustajalla.

Ilves näytti tehokkuuttaan Matias Mäntykiven ja Petri Kontiolan maaleissa.

– Tämä oli tiukka ja tasainen vääntö, molemmilla oli hetkensä. Ässät oli parempi ja ansaitsi voiton, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen totesi.