Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eemil Pohjola päästeli Päitsin ykköseksi

Kevät keikkuen tulevi – kevät ja kestävät enduropyörät.

Päijänteen ympäriajo eli Päitsi järjestettiin koville kisaajille ja kelpo enduropyörille nyt jo 87. kerran. Päitsin ykköseksi päästeli jo kolmannen kerran 29-vuotias jämsäläinen yrittäjä Eemil Pohjola, joka otti Hondalla selkeän voiton ja Päijänne-kilven ikuisesti omakseen.

Pohjola kellotti ajan 5.17,20,57.

Kakkoseksi kaasutteli, kolmannen kerran, Salpausselän Moottorikerhon 27-vuotias sähköasentaja Antti Hänninen. Hän jäi Pohjolasta lähes viisi ja puoli minuuttia.

Kolmanneksi kovin oli Päitsin kertaalleen, vuonna 2018, voittanut VMK:n raskaskoneasentaja Aleksi Jukola. Jukolan ero kärkeen oli nyt lähes seitsemän ja puoli minuuttia.

Kisan neljäs oli nyt Peetu Juupaluoma, viides Hugo Svård ja kuudes Albert Juhola.

"Evon Pelloilla mätkähdin märkään"

Lumen, jään, hiekan ja veden keskellä käyty vaativa kisa alkoi lauantaina Vesivehmaalta, jossa kuskeilla oli jo alkuun sen verran kiirettä, etteivät he ehtineet jenkkaa kuuntelemaan, saati sitten tanssimaan. Raaka ja raskas enduron kisaretki käväisi kahden päivän aikana myös sellaisissa supisuomalaisissa taajamissa kuin Jämsä, Luhanka, Sysmä, Orimattila ja Mäntsälä.

Kilpailun maali oli Helsinki-Vantaan lentokentän takaisessa maisemassa, Vantaan Vauhtipuistossa.

Kahden päivän aikana ajettiin 25 maastokoetta, maastokoekilometrejä niissä kertyi noin 200.

Tuore mestari Pohjola ajoi vakuuttavasti jo lauantaina, eikä hänelle tehnyt heikkoa myöskään sunnuntain kuluessa. Kaatumatta ei selvinnyt mestarikaan.

– Evon pelloilla mätkähdin märkään ja sohjoiseen lumeen, ja tulihan minulle niitä kaatumisia myös muita, mutta jotenkin varmaa meno oli silti, Pohjola sanoi.

Eikä totisesti ollut ensi kerta, kun Pohjola valtasi Päitsin. Aiemmin hän on ollut tämän perinnekisan ykkönen vuosina 2019 ja 2021.

Kisan kakkonen, Lahden Nastolassa asuva Hänninen sanoi koko sunnuntain miettineensä sitä, että saisi se maali jo tulla.

– Raskasta taas oli, mutta onhan tässä kisassa silti toki myös omanlainen kiehtovuutensa, totesi Hänninen, joka mainitsi viihtyvänsä myös polkupyörän päällä ja kuntosalilla.

Kolmanneksi Päitsillä ehtinyt Jukola mietti jo kesää ja maastopyöräilyä.

– Aikeeni on ajaa SM-kisaa sähköisillä maastopyörillä.