Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ABC- ja Neste-asemat pysyvät auki koronaepidemiassakin – WC:hen pääsee, kahvit ja ruuat mukaan

"Varmistamme sen, että pystymme tarjoamaan noutokahvin."

Hallituksen esitys ravintoloiden sulkemisesta ei sulje ABC- ja Neste-liikenneasemia.

– ABC-asemat jatkavat toimintaansa. Pidämme viimeiseen saakka kiinni siitä, että pystymme tarjoamaan kriittisiä palveluja, kertoo ABC-ketjujohtaja Harri Tuomaala.

– On tärkeää, että tielläliikkujille on tarjolla ruokaa ja muita palveluita, kommentoi Keskon Neste K -liikenneasemien ketjujohtaja Mikko Paukkonen.

Tuomaala kertoo, että ABC-asemilla on ammattiliikenteen taukotiloja ja yleisiä wc-tiloja. Ne ovat tärkeitä ylläpitää myös huoltovarmuuden kannalta.

Tuomaala kertoo, että ketju valmistautuu sopeuttamaan ravintoloiden toiminnan eduskuntakäsittelyssä olevaan hallituksen esitykseen ravintoloiden ja kahviloiden sulkemisesta. Samaa sanoo ketjujohtaja Paukkonen Keskolta.

– Lähtökohtaisesti emme ole laittamassa kiinni yhtään liikenneasemaa. Jokaisen aseman tilanteesta neuvotellaan asemien K-kauppiaiden kanssa, Paukkonen tarkentaa.

Esityksen mukaan ravintolat eivät saa olla auki asiakkaille siten, että asiakkaat jäävät ruokailemaan ravintolaan. Sen sijaan take away -tyyppinen toiminta sallitaan.

Ravintoloista voidaan siis noutaa ruokaa tai ruokaa voi myydä netin kautta.

– Take away myynti saa jatkua. ABC-mobiilisovelluksella voi tilata ruoan ennakkoon, maksaa etukäteen ja pyytää toimitusta suoraan parkkiruutuun ja omaan autoon, Tuomaala kertoo.

Paukkonen sanoo, että Neste-asemilla on myös päivittäistavarakauppoja ja muita palveluita, jotka pyritään pitämään auki.

Tuomaalan mukaan ruokaravintolan yhteydessä on ruokamarket, ja asiakkaat voivat jatkossakin tulla ABC-asemalle sisään ja ostaa tiskiltä kahvit ja ruuat mukaan.

– Varmistamme sen, että noutokahvin pystymme tarjoamaan, Tuomala sanoo.

Hän ei sen sijaan osaa vielä sanoa, voivatko asemat ylläpitää jatkossa sämpylä- ja leivosvitriiniä.