Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä sulkee kaikki rajansa maanantaina – vain joitakin poikkeuksia, kuten diplomaatit ja tavarakuljetukset

Venäjä sulkee kaikki rajansa maanantaina hidastaakseen koronaviruksen leviämistä, ilmoittaa maan hallitus. Hallituksen lausunnon mukaan kieltoon tulee joitakin poikkeuksia, jotka koskevat muun muassa diplomaatteja ja tavarakuljetuksia. Lisäksi Venäjän kansalaiset, jotka asuvat pysyvästi Itä-Ukrainan Donetskissa ja Luhanskissa, saavat edelleen ylittää rajan.

Uusi kielto koskee myös maarajaa Valko-Venäjän kanssa.

Uutistoimisto Tassin mukaan rajojen ylittäminen autolla, junalla, jalan ja jokireittejä pitkin kielletään. Reittilentoliikenne ulkomaille pysäytettiin torstaina.

Venäjän liikenneministeriö ilmoittaa Tassin mukaan, että perjantaihin mennessä maahan oli noin sadalla charterlennolla kotiutettu yli 13 000 Venäjän kansalaista eri puolilta maailmaa. Lauantaina maahan oli tulossa vielä 92 charterlentoa.

Venäjällä on virallisten tietojen mukaan todettu lähes 1 264 koronatapausta. Kuolleita on Tassin mukaan viisi.

Ruotsissa jo sata kuollutta

Ruotsissa koronavirukseen kuolleiden määrä on noussut yli sadan, kertovat maan kansanterveysviranomaiset. Uusia tartuntoja kerrottiin lauantaina olevan 400. Yhteensä tartunnan saaneita on lähes 3 500. Heistä 239 oli tehohoidossa.

Vajaa puolet todetuista tapauksista on löydetty Tukholmasta.

Pääministeri Stefan Löfven sanoi TV4 :n haastattelussa, että Suomen mallin seuraaminen ja pääkaupungin eristäminen ei ole nyt ajankohtaista. Sitä ei voi kuitenkaan sulkea pois, jos tilanne vaatii.

– Tukholma on niin tiiviisti kytköksissä Uppsalan ja Södertäljen kanssa, että sellaista määräystä olisi erittäin vaikeaa valvoa. Mutta emme sulje pois mitään vaihtoehtoja ja saatamme joutua tilanteeseen, jossa niin täytyy toimia, Löfven sanoi.

Myös muut maantieteelliset rajoitustoimet ovat Löfvenin mukaan mahdollisia.

Ruotsissa rajoituksia on pantu toimeen vähemmän kuin naapurimaissa. Löfven ilmoitti perjantaina, että sunnuntaista lähtien sallitaan enintään 50 henkilön kokoontumiset aiemman 500:n sijaan.

Määräykset eivät koske esimerkiksi ravintoloita ja kuntosaleja, jotka pysyvät edelle auki samoin kuin koulut. 50 hengen rajalla halutaan lisäksi mahdollistaa esimerkiksi urheiluharjoitukset.

Britanniassa kuolonuhreja yli tuhat

Britanniassa varmistettujen koronakuolemien määrä on noussut yli tuhannen, kertoo maan terveysministeriö. Lauantaina uusia kuolonuhreja raportoitiin 260.

Todellinen kuolleiden määrä on suurempi, koska kaikkia epäiltyjä tapauksia ei testata.

Varmistettuja tartunnan saaneita on yli 17 000. Tartunnan saaneiden joukossa on pääministeri Boris Johnson sekä prinssi Charles.