Poliisi: Ruuhkat Uudenmaan rajoilla ovat olleet pieniä

Tiistaiaamun liikenne Uudenmaan rajan tarkastuspisteillä on sujunut huomattavasti rauhallisemmin kuin maanantaina, kertoo Helsingin poliisi. Ruuhkat ovat olleet pieniä.

Puolenyön ja aamuyhdeksän välisenä aikana Uudenmaan rajan tarkastuspisteille saapui hieman yli 13 000 ajoneuvoa, joista raskasta liikennekalustoa oli vähän yli 2 000. Käännytettyjä ajoneuvoja oli 23.

Junissa matkusti 132 henkilöä, joista takaisin jouduttiin käännyttämään neljä. Kello yhdeksään mennessä valmiuslain rikkomisesta oli kirjoitettu kaksi sakkoa.

– Näyttää siltä, että kansalaiset ovat ottaneet annetut määräykset vakavasti. Ohjeita on pääsääntöisesti noudatettu, kiitos siitä. Jatketaan samaan malliin, operaatiota johtava ylikomisario Juha Hietala sanoo poliisin tiedotteessa.

Maanantaina koko vuorokauden aikana Uudenmaan rajan tarkastuspisteille saapui vajaat 47 000 ajoneuvoa. Niistä jouduttiin käännyttämään takaisin 211. Junamatkustajia oli maanantaina 910, joista 10 jouduttiin käännyttämään. Maanantain aikana kirjoitettiin yksi sakko valmiuslain rikkomisesta.

Vain muutamien minuuttien odotusaikoja

Ylikomisario Pekka Höökin mukaan tiistaiaamun liikenteessä autoilijat joutuivat odottamaan tarkastuspisteillä keskimäärin vain muutamia minuutteja, kun maanantaina tarkastuspisteillä joutui jonottamaan enimmillään lähemmäs tunnin.

Höök arvioi, että maanantaiaamun pitkäksi venähtäneet jonotusajat ovat kannustaneet Uudellemaalle töihin matkanneita joko jäämään kotiin etätöihin tai ajoittamaan töihin tulonsa pahimman ruuhkahuipun ulkopuolelle.

– Kukapa mielellään istuu ruuhkassa 40 minuuttia, jos sen voi jollain järjestelyllä välttää, Höök sanoi STT:lle.

Maanantain ruuhkien jälkeen sosiaalisessa mediassa esitettiin muun muassa, että rajatarkastuksia voitaisiin jouhevoittaa esimerkiksi autojen tuulilaseihin kiinnitettävillä kulkulupatarroilla.

Höökin mukaan tiistain lyhentyneiden jonojen perusteella näyttäisi siltä, että kulkulupatarroille tai muille vastaaville järjestelyille ei näyttäisi olevan tarvetta. Hänen mukaansa esimerkiksi kulkulupatarrajärjestelmän pystyttäminen edellyttäisi viranomaisilta huomattavia järjestelyjä.

– Uskon, että me pärjäämme hyvin tämänhetkisellä järjestelmällä, Höök sanoo.

Mainos: Länsi-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka