Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi etsii kahta aseistettua miestä Pyhtäällä – pako johti laajaan poliisioperaatioon

Poliisi etsii kahta aseistettua miestä Pyhtäällä Kaakkois-Suomessa. Etsintä aiheutti laajan poliisioperaation lauantain vastaisena yönä, kertoo Kaakkois-Suomen poliisilaitos.

Etsintä alkoi ammuskelusta, joka tapahtui Kotkan Saksalassa Helvetin enkelien kerhotilojen ulkopuolella edellisenä yönä.

Miehet pääsivät pakenemaan piiritystilanteesta, jonka jälkeinen poliisioperaatio kesti useita tunteja.

Etsittävien suunnalta metsästä kuului yöllä laukauksia, poliisi kertoo tiedotteessa. Mahdollista poliisia kohti ampumista tutkitaan murhan yrityksenä.

– Miehet olivat aseistettuja ja siten myös vaarallisia. Yöllä operaatiosta ei ollut sivullisille vaaraa, mutta nyt tilanne on haastavampi ja vaativa, kun epäillyt ovat edelleen karussa, sanoo rikoskomisario Tuomas Pöyhönen tiedotteessa.

Poliisi julkaisi poikkeuksellisesti epäiltyjen nimet ja kuvat miesten tavoittamiseksi. Miehet ovat syntyneet vuosina 1975 ja 1993. Poliisi pyytää soittamaan välittömästi hätäkeskukseen, jos miehistä tekee havainnon.

Muiden tietojen kertomista varten pyydetään soittamaan numeroon 050 447 9574 tai lähettämään sähköpostia osoitteeseen vihjeet.krp@poliisi.fi.

Poliisi jatkaa tänään operaatioita Etelä-Kymenlaakson alueella etsintäkuulutettujen kiinnisaamiseksi. Tutkintavastuu asiassa siirtyy keskusrikospoliisille.

Yön etsinnöissä oli mukana useita poliisin partioita sekä virka-apuna Rajavartiolaitokselta ja Puolustusvoimilta pyydettyjä helikoptereita.