Yli 150 suomalaista musiikin ammattilaista yhdisti voimansa etänä ja kerää varoja SPR:n koronatyöhön

Kappaleen on säveltänyt Lauri Tähkä, joka myös esitti kutsun suomalaisille musiikkialan toimijoille Instagram-tilillään. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Yli 150 suomalaista artistia ja musiikkialan ammattilaista on – koronavirusajan hengen mukaisesti etäyhteyksien välityksellä – ollut mukana toteuttamassa hyväntekeväisyyskappaletta koronaviruksesta kärsivien auttamiseen. Uuden edessä -kappaleen tuotto ohjataan Punaiselle Ristille, joka tarjoaa esimerkiksi nuorille tukea puhelimitse ja verkossa sekä asiointiapua riskiryhmiin kuuluville.

Kappaleen on sanoittanut Timo Kiiskinen ja säveltänyt Lauri Tähkä, joka myös esitti kutsun suomalaisille musiikkialan toimijoille Instagram-tilillään. Tempaukseen lähti mukaan yhteensä 90 artistia, minkä lisäksi yli 60 muuta ammattilaista osallistui kappaleen ja musiikkivideon tuotantoon.

Kukin osallistuja lähetti vapaamuotoisen soitto- tai laulusuorituksen toisiaan kuulematta yksinkertaisen demon päälle, ja näistä tallenteista tuottajat koostivat lopullisen version. Kokoonpanolle annettiin nimeksi Toivon kärki.

– Biisin sanomalla halutaan voimaannuttaa koronan kurittamia suomalaisia, valaa uskoa yhdessä selviämiseen ja rohkaista katsomaan tulevaan, Kiiskinen kertoo tiedotteessa .

Uuden edessä on kuultavissa esimerkiksi Youtubessa ja Spotifyssa . Tuotot koostuvat suoratoistokuunteluista ja radiosoitosta. Kukaan hankkeessa mukana oleva ei saa palkkiota.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka