Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Presidentti Niinistö ruotsalaislehdelle: Suomen keinot koronavirusta vastaan näyttävät toimivan

Presidentti Sauli Niinistö on kommentoinut Suomen poikkeustoimia koronavirusta vastaan ruotsalaislehti Dagens Nyheterin haastattelussa.

Niinistö sanoi lehdelle, että tällä hetkellä Suomen valitsema tie – kuten koulujen ja ravintoloiden sulkeminen ja Uudenmaan eristäminen – vaikuttaa toimivan. Presidentti perusteli tätä sillä, että Suomessa sekä kuolinluvut että tehohoitoa tarvinneiden potilaiden määrä ovat pysyneet alhaisina.

Samalla Niinistö kuitenkin korosti, että toimien tehokkuutta voidaan varmuudella arvioida vasta jälkikäteen.

Ruotsi on herättänyt huomiota Euroopassa verrattain löyhillä rajoituksillaan koronaviruksen leviämistä vastaan. Niinistön mukaan vasta myöhemmin voidaan sanoa, kenen keinot olivat parhaat.

– En voi ottaa kantaa Ruotsin strategiaan. Ruotsissa siihen luotetaan. Käsitykseni on, että asiantuntijat Suomessa ja Ruotsissa ovat erimielisiä, Niinistö sanoi.

Presidentin mukaan avain rajoitusten purkamiseen Suomessa on testaamisen lisääminen.

– Pitää hidastaa uusia tartuntoja testaamalla ja löytämällä ne ihmiset, jotka kantavat virusta tietämättään. Sitten useammat ihmiset voivat palata töihin ja elämään normaalisti. Jos se onnistuu, ei sen tarvitse viedä pitkää aikaa. Lisäämme testausta Suomessa parhaillaan, Niinistö sanoi.