Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ajokeli huono suuressa osassa maata – länsirannikolle luvassa lisää vesisateita

Ajokeli on huono suuressa osaa maata lumi- tai räntäsateen vuoksi, Ilmatieteen laitos kertoo. Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen huonosta ajokelistä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Etelä- ja Keski-Lapin maakuntiin.

Länsirannikolle on odotettavissa lisää sateita aamupäiväksi. Ennusteen mukaan yhtenäiset sadealueet väistyvät iltapäivään mennessä. Maan etelä- ja keskiosissa on odotettavissa tiistain aikana yksittäisiä sadekuuroja.

Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että seuraava Suomeen tuleva sadealue tulee ensi yön aikana lännestä.

Pohjoisessa ennätystalvi lumensyvyyden suhteen - kaikkien aikojen ennätys silti rikkoma tta

Lumensyvyysennätykset ovat menneet Ilmatieteen laitoksen mukaan rikki useilla mittausasemilla tänä talvena.

– Pohjoisessa on laajalti ennätystalvi lumensyvyyden suhteen, Ilmatieteen laitokselta sanotaan STT:lle.

Suurimmat lumensyvyydet on mitattu Puolangan Paljakan ja Sodankylän Tähtelän mittausasemilla.

Puolangan Paljakan mittausasemalla on mitattu lumensyvyydeksi 136 senttiä. Ilmatieteen laitokselta kerrotaan STT:lle, että kyseessä on suurin asemalla mitattu lumensyvyys. Edellinen ennätys tehtiin aiemmin tänä talvena, jolloin lumensyvyydeksi mitattiin 130 senttiä. Aiempi ennätys asemalla oli vuodelta 2015, jolloin lumensyvyydeksi mitattiin 129 senttiä.

Myös Sodankylässä Tähtelän mittausasemalla on tehty uusi paikallinen lumensyvyyden ennätys kahtena päivänä peräkkäin. Tiistaiaamuna lumensyvyys asemalla on ollut 125 senttiä. Maanantaiaamuna lumensyvyys oli 122 senttiä.

Näitä päiviä edeltävä ennätys samalta asemalta on 20 vuoden takaa, huhtikuun 6. päivältä vuonna 2000, jolloin lumensyvyydeksi mitattiin 119 senttiä.

Kaikkien aikojen lumensyvyysennätys tehtiin Kilpisjärvellä 19. huhtikuuta 1997, jolloin lumensyvyydeksi mitattiin 190 senttiä.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 11.26: Sodankylän ennätys oli paikallinen, ei maanlaajuinen.