Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsissa koronaan kuolleita jo 1 400, testausta aiotaan lisätä huomattavasti

Ruotsissa koronaviruksen takia kuolleiden määrä on noussut 1 400:aan. Viimeisen vuorokauden aikana uusia kuolemia raportoitiin 67.

Koronatartuntoja maailmalla seuraavan Worldometer-sivuston mukaan Ruotsissa on koronaan kuolleita nyt miljoonaa asukasta kohden 139. Suomessa vastaava suhdeluku on 14.

Uusia koronatartuntoja todettiin vuorokaudessa 676. Kaikkiaan Ruotsissa on varmistunut yli 13 200 tartuntaa.

Ruotsi lisää lähiviikkoina huomattavasti koronatestausta. Terveysministeri Lena Hallengrenin mukaan tarkoituksena on nostaa kapasiteettia jopa 100 000 testiin viikossa. Tähän mennessä noin 75 000 ihmistä on testattu Ruotsissa koronan varalta.

Alkuvaiheessa lisäkapasiteettia aiotaan käyttää erityisesti yhteiskunnan välttämättömissä tehtävissä työskentelevien ihmisten, kuten terveydenhuollon henkilökunnan ja pelastushenkilöstön testaamiseen koronatartunnan varalta. Vasta-ainetestejä ei vielä aloiteta.

– Emme ole vielä siinä pisteessä, millään maalla ei ole hyviä testejä. Toivottavasti siihen päästään kuitenkin lähitulevaisuudessa, sanoi Ruotsin kansanterveyslaitoksen johtaja Johan Carlson.

Ruotsi ei ole ryhtynyt yhtä tiukkoihin rajoitustoimiin koronaa vastaan kuin esimerkiksi Suomi ja useat muut Euroopan maat.

Koronakuolemien määrä nousi Britanniassa yli 14 000:n

Britanniassa koronaan on kuollut reilusti yli 14 000 ihmistä, kertoo maan terveysministeriö. Ministeriön julkaisemat perjantaiset luvut kuvaavat sairaaloissa koronaan kuolleiden määrää.

Edellisen vuorokauden aikana koronakuolemien määrä nousi 847 tapauksella. Nousua oli hieman edeltävää päivää vähemmän, jolloin ilmoitettiin 861 uudesta kuolemasta.

Yhteensä maassa on kuollut koronan vuoksi 14 576 ihmistä. Väkilukuun suhteutettuna Britanniassa on kuollut koronatartuntoja maailmalla seuraavan Worldometer -sivuston mukaan 215 ihmistä miljoonaa asukasta kohden.

Varmistettujen koronatartuntojen määrä nousi edellisen vuorokauden aikana noin 5 600:lla. Maassa on kirjattu tartuntoja lähes 109 000.

Khan: "Julkisen liikenteen sankareita on suojeltava"

Maan pääkaupungissa Lontoossa on jouduttu tuoreeltaan lisäämään turvaohjeistuksia linja-autoissa. Uusiin säädöksiin päädyttiin, koska jo 20 bussikuskia on kuollut koronan vuoksi.

Lontoon pormestari Sadiq Khan kertoi Twitterissä , että hänen sydämensä särkyy Lontoon bussikuskien kohtalon vuoksi. Hän lisäsi, että kyse olisi voinut olla hänen omasta isästään tai hänen isänsä ystävistä. Khanin isä oli linja-auton kuljettaja.

Sen jälkeen, kun maanlaajuisista liikkumisrajoituksista ilmoitettiin viime kuussa, ovat matkustajamäärät pudonneet pääkaupungin busseissa jopa 85 prosentilla. Tästä huolimatta Lontoossa pyöritetään yhä bussi- ja junaliikennettä tärkeissä työtehtävissä olevien kulun mahdollistamiseksi.

Välimerellä tuhansia pelastaneet järjestöt pistivät yhteistyön poikki

Tuhansia pakolaisia Välimeren alueella yhteistyössä pelastaneet ranskalaisjärjestöt ovat päättäneet lopettaa yhteisen toimintansa. Lääkärit ilman rajoja ja SOS Mediterranee kertoivat tänään, ettei meripelastustehtäviä voitu enää jatkaa koronaan liittyvän erimielisyyden vuoksi.

Järjestöt eivät päässeet yhteisymmärrykseen siitä, miten toimia sen jälkeen, kun pandemia sulki Euroopan satamia ja rajoja. Lääkärit ilman rajoja olisi halunnut jatkaa pelastustoimintaa, mutta SOS Mediterraneen mielestä se olisi ollut liian vaarallista.

Viime aikoina järjestöt tekivät pelastusoperaatioita Ocean Viking -aluksella.