Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Peter Nygårdin vastainen ryhmäkanne laajenee, mukaan kymmeniä naisia lisää

Suomalaissyntyisen liikemiehen Peter Nygårdin, 78, vastainen ryhmäkanne laajenee, kertoo Helsingin Sanomat.

Nyt yhteensä 46 naista syyttää Nygårdia muun muassa raiskauksista, sieppauksista ja seksikaupasta. Alun perin helmikuussa nostettu kanne paisuu näin merkittävästi, sillä aiemmin kymmenen naista syytti Nygårdia raiskauksista 2000- ja 2010-luvuilla.

Laajennetussa ryhmäkanteessa on mukana esimerkiksi kaksi naista, jotka kertovat joutuneensa Nygårdin raiskaamiksi vuonna 1977. Heidän lisäkseen kolmas nainen syyttää Nygårdia raiskauksesta, jonka nainen muistaa tapahtuneen ”noin vuonna 1977”, jolloin hän oli 14- tai 15-vuotias.

Monet ryhmäkanteessa olevat naiset olivat alaikäisiä väitettyjen rikosten tapahtumahetkellä, nuorimmat 14-vuotiaita. Tuorein rikosväitteistä liittyy bahamalaiseen naiseen, joka syyttää Nygårdia raiskauksesta ja vuonna 2017 tapahtuneesta väitetystä sieppauksesta.

Aiemmin on kerrottu, että Nygård kiistää syytökset.

Nygårdia ei ole koskaan tuomittu seksuaalirikoksista. Monissa tapauksissa Nygårdin sanotaan ostaneen tai uhkailleen naiset vaikenemaan.