Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kelan uusi äitiyspakkaus sai inspiraation onnellisesta lapsuudesta

Kela on julkistanut vuoden 2020 äitiyspakkauksen . Mustikkamaito-nimisen pakkauksen ilmeen on suunnitellut Ilona Partanen, ja sen kantta koristaa kaksi eläinhahmoa. Pakkaus valittiin vuonna 2017 suunnittelukilpailussa, ja sen inspiraationa on ollut taiteilijan oma lapsuus, kesä ja onnellisuus.

Pakkaus julkistettiin perjantaina Kela-kertun Facebook-sivuilla , Youtubessa ja Instagramissa. Sosiaalisessa mediassa uusi pakkaus on kerännyt kommentoijilta kehuja muun muassa kauniista ulkoasustaan sekä vaatteiden neutraaleista väreistä.

Tuotteet neutraaleja ja helposti yhdisteltäviä

Uudessa äitiyspakkauksessa on 56 tuotetta, minkä lisäksi itse laatikkoa voi käyttää vuoteena. Tuotteiden väreinä on paljon harmaata ja valkoista, mutta myös pirteää keltaista. Uutena tuotteena tämän vuoden äitiyspakkauksessa on jatkopalabody. Bodysta irrotettavaa jatkopalaa voi käyttää myös muissa vauvan bodyissa käyttöikää pidentämässä.

Uutta on myös se, että pakkaukseen tulleen ulkohaalarin kuosi valittiin yleisöäänestyksellä. Ääniä annettiin noin 9 300, joista voittajakuosi sai miltei 70 prosenttia. Voittajaksi valikoitui tummapohjainen haalari, jossa on eläin- ja luontoaiheisia kuvia.

Kelan mukaan tuotteiden valinnassa kiinnitettiin tänä vuonna erityistä huomiota laatuun.

– Myös äitiyspakkauksen tuotteiden vastuullisuuteen on kiinnitetty huomiota jo tuotteiden tarjouspyyntövaiheessa, sanoo tiedotteessa Kelan etuuspäällikkö Johanna Aholainen.

Äitiyspakkauksen vaihtumisajankohta vaihtelee jonkin verran vuosittain, koska edellisen vuoden pakkaukset jaetaan ensin loppuun. Uutta pakkausta aletaan jaella arvion mukaan toukokuun aikana

– Äitiyspakkauksen suosio pitää edelleen pintansa. Kaikista äitiysavustuksista noin 70 prosenttia jaetaan edelleen pakkauksina, Aholainen kertoo.