Maaseudun Tulevaisuus: Verojen kiristäminen on suosituin keino koronalaskun kuittaamiseksi

Joka neljäs suomalainen pitää veronkorotuksia parhaana tapana maksaa koronakriisin kulut. Mesut Turan / LEHTIKUVA

STT

Suomalaiset kattaisivat koronaviruksesta aiheutuvat kulut mieluummin veroja kiristämällä kuin julkisia palveluita tai sosiaalietuuksia leikkaamalla, kertoo Maaseudun Tulevaisuuden teettämä gallup.

Vastanneista 24 prosenttia kannattaa verojen kiristyksiä. Julkisia palveluita karsisi 18 prosenttia ja sosiaaliturvaa sekä muita etuuksia leikkaisi 12 prosenttia. Vain 6 prosenttia nostaisi eläkeikää.

26 prosenttia ei osannut vastata. Vastaajista 14 prosenttia antaa jonkin muun keinon kulujen kuittaamiseen. Näissä vastauksissa toistuvat monet yllämainituista keinoista hieman mukaillen.

Porvaripuolueiden kannattajat asettivat leikkaukset veronkorotusten edelle. Vasemmistopuolueet ja vihreät puolestaan suhtautuvat suopeimmin verojen kiristämiseen.

Verojen kiristämistä kannatettiin eniten pääkaupunkiseudulla ja kaupunkimaisissa kunnissa. Maaseutukunnissa julkisten palveluiden karsiminen on eniten suosiota saava keino.

Gallupin toteutti Kantar TNS Agri ja siihen vastasi huhtikuun lopulla 1 107 suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka