Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin juhlaviikot ja Taiteiden yö peruttu vuoden 2020 osalta

Helsingin tapahtumasäätiön hallitus päätti tiistaina perua vuoden 2020 osalta Helsingin juhlaviikot. Syynä on koronavirusepidemia. Juhlaviikkojen yksi tunnetuimmista yksittäisistä tapahtumista on Taiteiden yö. Juhlaviikot oli tarkoitus järjestää tänä vuonna 20. elokuuta – 6. syyskuuta.

– Festivaaliohjelmaa on valmisteltu pitkään, ja onkin harmillista, että emme pääse toteuttamaan tälle vuodelle suunniteltua hienoa tapahtumaa. Yleisön, artistien ja työntekijöiden turvallisuus ja hyvinvointi ovat kuitenkin tässä tilanteessa ensisijaisia, Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula sanoo tiedotteessa.

Tapahtumasäätiö muistuttaa, että juhlaviikkojen jo aiemmin julkistettuihin ja myynnissä oleviin tapahtumiin ostetut liput voi palauttaa lipunmyynnistä vastaavan Ticketmasterin ohjeiden mukaisesti.

– Uusien tapahtumia koskevien linjausten odottaminen kesäkuun alkuun asti olisi ollut tuotantojemme kannalta kestämätöntä, joten koemme säätiön hallituksen tehneen ainoan mahdollisen ratkaisun, juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari sanoo tiedotteessa.

– Iso kiitos taiteilijoille, kumppaneille ja kaikille, jotka ovat olleet luomassa tämän vuoden juhlaviikkoja. Olemme todella pahoillamme ja teemme kaikkemme, että taide ja yleisöt kohtaavat jälleen tulevaisuudessa, Ahtisaari jatkaa.

Juhlaviikot yksi Suomen suurimmista festivaaleista

Helsingin juhlaviikot oli tapahtumajärjestäjien yhdistyksen Finland Festivalsin mukaan vuonna 2019 Suomen toiseksi suurin tapahtuma Pori Jazzin jälkeen. Helsingin juhlaviikoilla kävi viime vuonna 247 787 ihmistä. Myytyjen lippujen perusteella juhlaviikot on Suomen kolmanneksi suurin tapahtuma Turussa järjestettävän Ruisrockin ja Pori Jazzin jälkeen.

Viime vuonna Helsingin juhlaviikoille myytiin 50 166 lippua. Helsingin juhlaviikkojen ohjelmassa on perinteisesti runsaasti ilmaistapahtumia.

Helsingin juhlaviikot järjestetään ensi vuonna 19. elokuuta – 5. syyskuuta. Taiteiden yö järjestetään heti festivaalin avajaispäivänä 19. elokuuta.