Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espanjassa alle sata uutta koronaviruskuolemaa ensimmäistä kertaa kahteen kuukauteen

Espanjassa terveysministeriö on kertonut 87 uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta. Kyseessä on ensimmäinen kerta kahteen kuukauteen, kun kuolonuhreja raportoidaan alle sata.

– Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan olemme alle sadassa, mikä on hyvä uutinen, kertoi terveysministeriön edustaja Fernando Simon uutistoimisto AFP:n mukaan.

Simonin mukaan Espanja on nyt "erittäin lähellä" sitä, että viruksen leviäminen saataisiin kuriin. Hän lisäsi tämän olevan ihmisten ponnistelujen ansiota. Samalla Simon kuitenkin varoitti, että toisen aallon vaara on yhä erittäin suuri.

El Pais huomauttaa, että sunnuntaisin ja maanantaisin kuolinluvut saattavat olla todellisuutta alhaisempia, sillä viikonloppuisin hallinnollisia töitä tehdään vähemmän. Tämä on tarkoittanut lukujen nousua tiistaille. Viime viikkoina nousu ei El Paisin mukaan kuitenkaan ole vaihdellut huomattavasti.

Espanja on yksi koronaviruksen pahimmin runtelemista maista. Kriisin ollessa Espanjassa pahimmillaan huhtikuun alkupuolella raportoitiin maassa 950 koronavirukseen liittyvää kuolemaa vuorokaudessa.

Espanjan terveysministeriön mukaan koronavirukseen liittyviä kuolemia on kirjattu maassa yhteensä yli 27 600 eli lähes 600 kuolemaa miljoonaa asukasta kohti. Maassa on vahvistettu yli 231 000 koronavirustartuntaa.

Kirkkoja avattiin Kreikassa

Lukuisat kreikkalaisortodoksit pääsivät tänään jumalanpalvelukseen ensimmäistä kertaa kahteen kuukauteen. Osalle jaettiin jopa ehtoollista.

Kreikassa alettiin poistaa rajoituksia vaiheittain toukokuun alussa. Kirkoille annettiin lupa avata ovensa uudelleen tänään, kunhan ne ottavat huomioon muun muassa ohjeistuksen etäisyyden tarpeesta.

Kirkkojen rajoitukset ovat olleet voimassa maaliskuun loppupuolelta ja olivat voimassa muun muassa ortodokseille tärkeän pääsiäisen aikaan.

Kreikassa on ollut 162 koronaan liittyvää kuolemaa ja reilut 2 800 todettua koronatartuntaa.