Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wall Streetin kurssit pomppasivat ylöspäin lupaavien rokoteuutisten seurauksena

Wall Streetin pörssiviikko alkoi tuntuvalla nousulla. Dow Jones -indeksi kohosi peräti 3,9 prosenttia, mihin vaikuttivat lupaavat rokoteuutiset Yhdysvalloista.

Laajapohjainen S&P 500 -indeksi nousi 3,2 prosenttia ja teknologiapainotteinen Nasdaq 2,4 prosenttia.

Nousun aiheutti ennen muuta Moderna-yhtiön kertoma uutinen siitä, että sen rokote-ehdokkaan ensimmäisen vaiheen testit tuottivat positiivisia tuloksia. Uutinen herätti toiveita siitä, että rokote voitaisiin saada jo alkuvuonna 2021, mikä nopeuttaisi paluuta normaaliin elämään.

Modernan kurssi pomppasi uutisen myötä 20 prosenttia. Uutinen kohotti myös esimerkiksi lentoyhtiöiden, hotelliyhtiöiden ja muiden koronaviruksen erityisen rankasti kurittamien toimialojen osakkeita.

Pörsseihin vaikutti positiivisesti myös se, että yhä useammat osavaltiot suunnittelevat rajoitusten höllentämistä. Markkinat reagoivat nousulla myös Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtajan Jerome Powellin lausuntoon siitä, että hän uskoo Yhdysvaltain talouden lähtevän nousuun jo kolmannella vuosineljänneksellä.

Dow Jones on maanantain nousun jäljiltä lähes samalla tasolla kuin huhtikuun lopussa, jolloin indeksi kävi korkeimmillaan sitten koronakriisin alkamisen toden teolla. Indeksi on noin 25 prosenttia ylempänä kuin se oli alimmillaan maaliskuun loppupuolella kurssiromahduksen jälkeen.