Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Korea haluaa lisätä ydinaseen pelotetta – Kim Jong-un julkisuudessa viikkojen jälkeen

Pohjois-Koreassa sotilaskokouksessa on pohdittu tapoja, joilla voitaisiin kasvattaa maan ydinaseen pelotetta, maan valtiollinen uutistoimisto KCNA kertoi sunnuntaina.

Uutistoimisto ei kuitenkaan avannut keskustelua enempää. Se kuitenkin mainitsi kriittisistä toimenpiteistä, joilla lisätään maan armeijan tykistön ampumakykyä.

Maan johtaja Kim Jong-un johti kokousta. Kimiä ei tiettävästi ole nähty muutamaan viikkoon julkisuudessa. Toukokuun alussa Kim teki ensimmäisen julkisen esiintymisensä sen jälkeen, kun maailmalla liikkui huhuja hänen terveydentilastaan ja jopa kuolemasta.

KCNA ei kertonut kokouksen päivämäärää, mutta se raportoi myös sotilaskäskystä, joka oli allekirjoitettu lauantaina.

Yhdysvaltalaismediat uutisoivat perjantaina, että maan presidentti Donald Trumpin hallinto olisi keskustellut mahdollisuudesta tehdä Yhdysvaltojen ensimmäinen ydinkoe sitten vuoden 1992. Asiasta kertoi Washington Post, jonka haastatteleman virkamiehen mukaan nopea testi voisi olla hyödyllinen neuvotteluissa Venäjän ja Kiinan kanssa, kun Yhdysvallat tavoittelee strategisten ydinaseiden määrän sääntelemistä.

Yhdysvallat ja Pohjois-Korea ovat neuvotelleet Pohjois-Korean ydinaseistuksesta. Neuvottelut ovat kuitenkin pysähdyksissä, vaikka Kim ja Trump ovat tavanneet asian tiimoilta kolmesti.

---

Korvattu sana pelottelu pelotteella klo 8.00.