Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toisen maailmansodan pommituksista selvinnyt alligaattori kuoli vanhuuteen Moskovassa

Toisen maailmansodan pommituksistakin selvinnyt alligaattori on kuollut vanhuuteen, kertoo Moskovan eläintarha tiedotteessa.

Eläintarha kertoi lauantaina, että mississippinalligaattorit harvoin elävät luonnossa yli 50-vuotiaiksi. Saturn-niminen alligaattorivanhus kuitenkin eli kunnioitettavaan 84-vuoden ikään. Moskovan eläintarha kuvaili Saturnin kuolemaa yhden aikakauden lopuksi.

Saturn syntyi Yhdysvalloissa vuonna 1936, mutta se siirrettiin sittemmin Saksaan Berliinin eläintarhaan.

Visiitti Berliinin eläintarhaan ei kuitenkaan kestänyt montaa vuotta, vaan Saturn karkasi vuoden 1943 marraskuussa. Saturnin pakomatka alkoi sen jälkeen, kun eläintarhaan oli kohdistunut pommitus, joka tappoi useita eläintarhassa olleita matelijoita.

Brittisotilaat löysivät Saturnin lopulta vuonna 1946 ja toimittivat alligaattorin neuvostoviranomaisille. Moskovan eläintarhan mukaan Saturnin olinpaikka ja tekemiset eläintarhapaon ja löytymisen välisenä aikana ovat jääneet mysteeriksi.

Nirso ruokailija, joka piti hieronnoista

Eläintarhan mukaan Saturnin saavuttua Moskovaan vuoden 1946 heinäkuussa kaupungissa alkoi kiertää huhuja siitä, että alligaattori olisi kuulunut Adolf Hitlerin henkilökohtaiseen kokoelmaan.

Eläintarha kertoo Saturnin olleen nirso ruokailija. Sen kerrotaan myös nauttineen harjalla tehdyistä hieronnoista. Eläintarhan mukaan Saturnin ylläpitäminen oli kunnia-

– Se tuli meille voiton jälkeen ja juhli tuon voiton 75-vuotispäivää kanssamme, eläintarha kertoo tiedotteessa viitaten toisen maailmansodan päättymiseen Euroopassa.

Eläintarhan mukaan oli suuri ilo viettää viettää kaikki nämä vuodet Saturnin kanssa.

– Toivottavasti emme tuottaneet hänelle pettymystä, tiedotteessa lisätään.