Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kongressi- ja tapahtumatoimiala kaipaa linjausta kokoontumisille ja korvausta tulonmenetyksistä

Kongressi- ja tapahtumatoimiala kaipaa hallitukselta selkeää linjausta kokoontumisista. Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa sanoo tiedotteessaan, että ala pitää tilannetta sekavana ja katsoo sen vaikeuttavan tilaisuuksien järjestämistä.

Hallitus on ilmoittanut, että kulttuuri- ja urheilutapahtumiin saa osallistua kesäkuun alusta alkaen yli 50 henkilöä. MaRan mukaan elinkeinoelämän ja julkisen sektorin tapahtumista linjausta ei ole kerrottu.

Kongressi- ja tapahtumatoimialan yritysten liiketoiminta on MaRan mukaan ollut käytännössä pysähdyksissä sen jälkeen kun yli 500 henkilön kokoontumiset kiellettiin ja Suomen rajat suljettiin.

Järjestön toimitusjohtaja Timo Lappi arvioi, että alalla on edessä vaikeat ajat myös kokoontumisrajoitusten purkamisen jälkeen, sillä suuri osa niiden tuloista perustuu liikematkustamiseen ja ulkomailta tuleviin asiakkaisiin. Lapin mukaan valtion tulee korvata alan yrityksille aiheutuneet vahingot.