Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Posti tarjoutui toimittamaan yo-todistukset valmistuville ennen lauantaita

Posti on tarjoutunut noutamaan halukkailta lukioilta ylioppilastutkintotodistukset suoraan paikan päältä ja toimittamaan ne valmistuville ilmaiseksi ennen lauantaina. Noin 70 lukiota on ilmoittanut tarttuvansa tarjoukseen, kertoo Posti tiedotteessa.

Kaikkien noin 25 000 valmistuvan ylioppilastodistukset oli toimitettu Suomen noin 400 lukioon viimeistään torstaina.

– Inhimillisen virheen vuoksi näiden tärkeiden lähetysten toimituksessa kouluihin syntyi 1–2 päivän viive normaaliin aikatauluun verrattuna, mistä olemme erittäin pahoillamme. Valmistujaispäivä on nuorelle kuitenkin merkityksellinen ja haluamme erityisjärjestelyillä auttaa siinä, että mahdollisimman moni ylioppilas saisi todistuksensa lauantaihin mennessä, kertoo Postin paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän johtaja Arttu Hollmérus tiedotteessa.

Lukion sijaintipaikkakunnalla ja ympäristökunnissa asuville ylioppilaille todistukset toimitetaan Postin mukaan lauantaihin mennessä. Sen sijaan muualla asuville jakelu voi mennä ensi viikolle.

Tänä koronakeväänä perinteisiä lakkiaisia ei kouluissa vietetä, vaan yo-todistukset jaetaan kouluilla pienissä ryhmissä tai ne postitetaan valmistuville.