Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjien näkymät kirkastuneet: yhä useampi uskoo selviävänsä kriisistä, yhä harvemmalla edessä henkilöstövähennyksiä

Yrittäjien usko tulevaan on koronakriisin keskellä kääntynyt aurinkoisempaan suuntaan, kertoo Suomen Yrittäjien kysely.

Yhä useampi yrittäjä uskoo, että hänen yrityksensä selviää koronakriisistä. Varmasti tähän luottavia on 55 prosenttia kyselyyn vastanneista, kun huhtikuun lopussa lukema oli 52 prosenttia ja huhtikuun alussa 45 prosenttia.

Myös arviot myynnin menetyksistä ovat hieman loiventuneet. Yrityksistä 59 prosenttia kertoi myynnin kärsineen enintään 30 prosenttia, kun kuukautta aiemmin vastaavaa sanoi 55 prosenttia ja huhtikuun alussa 53 prosenttia.

Vastaajista enää 16 prosenttia ennakoi, että seuraavan kahden viikon aikana yrityksen työntekijöiden määrä laskee koronaepidemian seurauksena. Kuukautta aiemmin vähennystä ennakoi 24 prosenttia.

Henkilöstömäärän arvioi pysyvän ennallaan tai kasvavan peräti 80 prosenttia vastaajista. Kuukautta aiemmin luku oli 72 prosenttia. Molemmissa kyselyissä epävarmojen osuus oli neljä prosenttia vastaajista.

Hallituksen yrittäjiltä saama arvosana koronakriisin hoitamisesta on pysynyt käytännössä ennallaan. Hallitus sai toukokuun kyselyssä arvosanan 7,3, kun se oli kuukautta aiemmin 7,2. Huhtikuun alussa arvosana oli vielä 7,6.

Suomen Yrittäjien gallupiin vastasi hieman yli 1 000 pienten tai keskisuurten yritysten edustajaa 19.–25. toukokuuta. Kyselyn virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Kyselyn teki Kantar TNS .