Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoiminta hurahtaa jälleen käyntiin, kokoontumisrajoitukset lievenevät – Saariselällä pääsee tänään laskettelemaan

Useat kulttuuri- ja sivistyspalvelut, nuorisotilat ja liikuntapaikat avaavat ovensa tänään, kun niitä koskevat koronavirusrajoitukset poistuvat. Nyt avattavat tilat suljettiin 16. maaliskuuta.

Ovensa voivat avata esimerkiksi museot, teatterit, kirjastot ja uimahallit. Myös järjestöjen tilat, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset aukeavat.

Urheilukilpailuja ja kilpasarjoja voidaan jälleen käynnistää erityisjärjestelyin.

Myös kokoontumisrajoitukset lievenevät. Koolla saa jatkossa olla korkeintaan 50 ihmistä, kun aiemmin määrä oli rajattu kymmeneen ihmiseen.

Valtioneuvosto linjaa, että sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa turvallisuus on varmistettava asiakasmäärää rajaamalla, turvaetäisyyksillä ja hygieniaohjeistuksella.

Sen sijaan yli 500 hengen yleisötilaisuudet ovat kiellettyjä ainakin heinäkuun loppuun saakka.

Saariselän hiihtokeskus avaa rinteitä laskettelijoille kevään koronatauon jälkeen

Saariselän hiihtokeskus Inarissa aloittaa tänään kesälaskettelukauden koronavirustilanteen aiheuttaman kevään tauon jälkeen.

Hyvien lumiolosuhteiden ansiosta rinteitä pystytään avaamaan vielä kesäkuussa avaamaan laskettelijoille.

Saariselän kesähiihtokausi jatkuu alustavasti ainakin keskiviikkoon asti. Rinnekeskuksen toimitusjohtaja Jarmo Katajamaa kertoo, että rinteisiin odotetaan tänään ehkä kymmeniä tai noin 100–200 asiakasta.

Saariselällä avataan tänään kolme tai neljä rinnettä Iisakkipään tunturissa, jossa rinteet ovat suoraan pohjoisen suuntaan.

– Se suojaa näitä rinteitä lämpimällä aurinkoisella säälläkin niin, että lumi sulaa selvästi myöhemmin kuin muualta, Katajamaa sanoo STT:lle.

Hänen mukaansa Ivalossa ei ole lunta juuri lainkaan, mutta Saariselällä rinteissä on vielä paksu lumipeite.

– Rinteissä lumitilanne vaihtelee, mutta ihan huipulla lunta on vielä noin metri, Katajamaa kertoo.

– Mutta kyllä nyt kun tällaiset lähes hellesäät tulevat tännekin, niin se lumi täälläkin saa kyytiä.

Ilmatieteen laitos ennustaa lämpötilan kohoavan Saariselällä tänään noin 15 asteeseen. Huomiselle odotetaan pari astetta lämpimämpää.

Jos lumitilanne sallii, Saariselän rinteissä saatetaan lasketella koko tämän viikon ajan. Tilanteen kehittymistä seurataan lähipäivinä.

Koronavirustilanteen vuoksi Saariselän hiihtokeskus joutui päättämään talvikautensa ennenaikaisesti 23. maaliskuuta.

Kesähiihtopäivien toivotaan vahvistavan uskoa kotimaanmatkailuun

Katajamaan mukaan lyhyellä kesähiihtokaudella ei ole paljoakaan taloudellista merkitystä Saariselän hiihtokeskukselle.

– Mutta tietysti asiakkaille tällä on merkitystä.

Katajamaa sanoo koronavirusepidemian olleen Saariselälle samankaltainen isku kuin muille Lapin hiihtokeskuksille. Korona leikkaa Saariselän hiihtokeskuksen liikevaihdosta pois noin neljänneksen.

– Kyllähän se vaikeuttaa meidän investointikykyä, ja tietysti henkilöstöä on jouduttu lomauttamaan ja toimintaa supistamaan voimakkaasti.

Katajamaan mukaan tärkeää on se, miten ensi kausi pääsee alkuun. Hän toivoo tämän viikon kesähiihtopäivien vahvistavan kuluttajien uskoa kotimaanmatkailuun.

– Suosi suomalaista, niin kuin ennen vanhaan sanottiin. Se on mielestäni tässä tilanteessa hyvin tärkeää, jotta kotimaiset matkailukeskukset ja lomakeskukset selviävät ensi kaudella.