Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylen gallup: SDP kasvatti johtonsa jo viiteen prosenttiyksikköön, keskustalle takapakkia

SDP on vankistanut asemaansa Suomen suosituimpana puolueena, kertoo Ylen tuore gallup . Pääministeripuolueen kannatus on kasvanut 1,1 prosenttiyksikköä edelliskuusta ja on nyt 23,2 prosentissa.

SDP:n etumatka perussuomalaisiin on jo peräti 5,1 prosenttiyksikköä. Asetelmat ovat vaihtuneet todella nopeasti, sillä tammikuussa perussuomalaiset oli Ylen gallupissa 9,4 prosenttiyksikköä SDP:n edellä, ja vielä maaliskuussakin ero oli 5,8 prosenttiyksikköä.

Perussuomalaisten kevään raju kannatuslasku on kuitenkin pysähtynyt. Puolueen kannatuksessa oli hienoista nousua, ja se nousi kakkoseksi ohi toisen oppositiopuolueen kokoomuksen, jonka kannatus putosi 17,5 prosenttiin.

Keskusta jäi vihreiden taak se

Keskustan kannatus romahti peräti 1,5 prosenttiyksikköä 10,7 prosenttiin. Vihreiden kannatus kasvoi 0,5 prosenttiyksiköllä, ja se nousi hallituskumppani keskustan ohi neljänneksi suosituimmaksi puolueeksi 11,9 prosenttiin.

Koronakevät on näkynyt gallupeissa etenkin SDP:n ja perussuomalaisten kannatuksessa. Poikkeustilanteessa valtaapitävän puolueen suosio on useimpien muiden Euroopan maiden piristynyt roimasti, kun taas opposition perussuomalaiset on menettänyt nostetta. Muiden puolueiden kannatuksessa ei ole tapahtunut yhtä dramaattista muutosta.

Pienempien puolueiden kannatus on suurin piirtein ennallaan. Vasemmistoliitto on 7,8 prosentissa, RKP 3,9 prosentissa, kristillisdemokraatit 3,5 prosentissa ja Nyt-liike 2,3 prosentissa.

Gallupin toteutti Taloustutkimus , joka haastatteli 11. toukokuuta–2. kesäkuuta yli 2 400 ihmistä. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.