Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teollisuusliitto aloittaa viiden päivän lakon Granossa – työnantajaliitto tuomitsee laittomaksi

Teollisuusliitto ilmoittaa aloittavansa ensi keskiviikkona viiden päivän lakon paino- ja tulostuspalveluja tarjoavassa Granossa . Lisäksi Teollisuusliitto julistaa yritykseen ylityökiellon.

Syynä työtaistelutoimiin on Teollisuusliiton mukaan se, että Grano on kieltäytynyt noudattamasta media- ja painoalan yleissitovaa työehtosopimusta.

Granon toimitusjohtajan Pekka Mettälän mukaan työtaistelutoimet tulivat täytenä yllätyksenä.

Kiistan taustalla on työehtosopimuksen vaihto. Granossa sovellettiin aiemmin tulostusalan sopimusta, jossa toisena osapuolena oli Palvelualojen ammattiliitto PAM.

PAM kuitenkin luopui tästä sopimuksesta, ja liitot katsovat, että työntekijöiden tulee siirtyä Teollisuusliiton media- ja painoalan sopimuksen piiriin. Grano haluaa jatkaa neuvotteluja asiasta.

Työnantajapuolta edustava Palvelualojen työnantajat Palta pitää lakkoa laittomana ja Teollisuusliiton toimintaa vastuuttomana. Palta huomauttaa, että työntekijöiden työehdot on säilytetty ennallaan.

– Teollisuusliitto pyrkii laittomalla lakollaan painostamaan yritystä luopumaan alalla vuosikausia noudatetuista työehdoista ja noudattamaan yritykseen kokonaisuudessaan soveltumatonta työehtosopimusta, Paltan neuvottelujohtaja Hanne Salonen sanoi tiedotteessa.