Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

CNN: Koronatartunnat lisääntyvät maailmassa aiempaa nopeammin

Koronatartuntojen määrä kasvaa maailmalla nopeammin kuin koskaan, kertoo uutiskanava CNN . Seitsemän viime päivän aikana uusien covid-19-tartuntojen keskiarvo on ollut päivittäin yli 100 000. Keskiviikkona maailmassa rekisteröitiin 130 400 tapausta.

CNN:n analyysi perustuu Johns Hopkins -yliopiston tietoihin. Lisäys voi CNN:n mukaan osin selittyä testaamisen lisääntymisellä, mutta silti on monia maita, joissa testaaminen ei riitä tarkan kuvan saamiseksi.

Johns Hopkinsin mukaan tartuntoja on maailmanlaajuisesti yli 6 760 000.

Tilanne ei kuitenkaan ole kaikkialla maailmassa samassa vaiheessa. Euroopassa monet pahastikin koronaviruksen riepottelemat maat ovat hiljalleen jatkaneet siirtymistä pandemian jälkeiseen normaalitilaan ja avanneet esimerkiksi turismia pelastaakseen edes osan kesän sesongista. EU on arvioinut, että rajat voitaisiin avata unionin ulkopuolelta tuleville heinäkuussa, ja osa maista on jo avautunut eurooppalaisille turisteille.

Pariisin lähistöllä sijaitseva Versailles´n linna on avattu tänään yleisölle kuten myös Pradon museo Madridissa. Samoin Moskovassa Punaisella Torilla on avattu ensimmäinen yleisötapahtuma sen jälkeen, kun Moskovassa tulivat voimaan tiukat koronarajoitukset.

Sen sijaan Latinalaisessa Amerikassa koronaviruslukemat näyttävät ikäviltä. Brasiliassa koronavirukseen liittyviä kuolemia on jo yli 35 000 eli 165 kuolonuhria miljoonaa asukasta kohti. Myös Meksikossa, Perussa, Ecuadorissa ja Chilessä luvut ovat olleet jyrkässä nousussa.

Ruotsissa lähes tuhat uutta tartuntaa

Suomen naapurissa Ruotsissa on raportoitu 17 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Kuolemia on nyt rekisteröity yhteensä 4 656.

Uusia tartuntoja on vuorokaudessa kirjattu 948, uutisoi yleisradioyhtiö SVT . Yhteismäärä on näin lähes 43 900.

Tapauksia on yli 4 200 miljoonaa asukasta kohden.

Viikonvaihteen vuoksi luvuissa voi olla viivästystä, ja raportoitujen kuolemien määrä voi nousta alkuviikosta.

Eilen Ruotsissa kerrottiin 77 uudesta koronakuolemasta.