Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myrskypuuskista koitui eniten vahinkoja Uudeltamaalta Pirkanmaalle ulottuvalla vyöhykkeellä, pelastuslaitoksella satoja tehtäviä

Voimakkaita myrskypuuskia ja vahinkoja aiheuttanut kuuronauha eteni iltapäivällä Lounais-Suomesta kohti pohjoista. Eniten vahinkoja tuli Uudeltamaalta Pirkanmaalle ulottuvalla vyöhykkeellä, tviittasi Ilmatieteen laitos illalla puoli kymmeneltä. Myrskystä on koitunut pelastuslaitokselle lähes 400 tehtävää.

Ilmatieteen laitoksen mukaan kyseessä oli kapea ja voimakas saderintama, joka muodostui Lounais-Suomessa ja jatkoi liikkumista pohjoisemmaksi.

– Tähän on liittynyt myös ukkosta ja salamoita paikoitellen, päivystävä meteorologi kertoi lauantaina alkuillasta STT:lle.

Kovimmat myrskypuuskat mitattiin Tampere-Pirkkalan lentoasemalla, missä tuulenpuuskan nopeudeksi mitattiin 23,9 metriä sekunnissa. Pohjoiseen levitessään myrskypuuskat laantuivat eikä yhtä suuria tuulennopeuksia mitattu.

– Pohjanmaalla puuskat eivät ole olleet enää niin voimakkaita, vaikka salamointia siellä onkin havaittu. Tähän mennessä kovimmat puuskat ovat olleet Pirkanmaan kohdalla.

Iltapäivällä alkanut myrsky aiheutti muun muassa sähkökatkoja, myös pohjoisemmissa osissa Suomea.

Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan esimerkiksi Pirkanmaalla ja Uudellamaalla oli illalla enimmillään noin 17 000 taloutta yhtä aikaa vailla sähköä.

Kuuronauha heikkenee oletettavasti ensi yön aikana. Keski-Ruotsista Suomea lähenee matalapaineen alue, mikä näyttäytyy voimistuvana tuulisuutena etenkin pohjoisessa.

– Siinä mielessä voimakkaita tuulia on vielä odotettavissa.