Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wall Street sulkeutui jälleen plussalla – Nasdaq uuteen ennätykseen

New Yorkin Wall Streetilla teknologiaindeksi Nasdaq kohosi maanantaina uuteen ennätykseen. Indeksi oli pörssin sulkeutuessa 9 924,74 pisteessä 1,1 prosenttia plussalla. Edellinen ennätyslukema helmikuulta oli sata pistettä alempi.

Dow Jones oli 1,7 prosentin nousussa. Laajapohjainen S&P 500 nousi 1,2 prosenttia.

Kurssit ovat nousseet merkittävästi koronaviruskriisin aiheuttamasta maaliskuisesta alhostaan. Suurin osa osavaltioista on jo alkanut purkaa viruksen vuoksi asettuja rajoituksia ja sulkutoimia, vaikka päivittäiset uusien todettujen tartuntojen määrät ovatkin Yhdysvalloissa yhä varsin korkeita.

Euroopan pörssit eivät jatkaneet Wall Streetin liitoa

Wall Streetin maanantainen ennätystehtailu ei ole jatkunut vanhalla mantereella, vaan pörssipäivä Euroopassa on sujunut alavireisesti.

Frankfurtin pörssin Dax-indeksi oli kahden prosentin laskussa ja Lontoon FTSE 100 vaipui 1,8 prosentin tahtia.

Helsingissä yleisindeksi oli puolen päivän vaiheilla kahden prosentin laskussa ja pisteluvussa 9 454. Helsingin vaihtokärki hohti punaista ja vain Kone ylsi pieneen nousuun.

Kurssit ovat kuitenkin myös Euroopassa nousseet merkittävästi koronaviruskriisin aiheuttamasta maaliskuisesta alhostaan.