Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aftonbladet: Palme-tutkijoilla on murha-ase hallussaan – syyttäjä kertoo ratkaisunsa murhatutkinnasta huomenna

Ruotsissa odotetaan jännittyneissä tunnelmissa huomista ratkaisevaa ilmoitusta pääministeri Olof Palmen murhatutkinnasta. Aftonbladet -lehden mukaan maan hallitukselle on jo kerrottu syyttäjä Krister Peterssonin ilmoituksen pääsisältö.

Lehden lähteiden mukaan uusi merkittävä käänne olisi se, että tutkijoilla on nyt hallussa ase, jolla Palme ammuttiin helmikuussa 1986. Näin lehdelle vakuuttaa hallituspuolue sosiaalidemokraateissa vaikuttava kirjoittaja Daniel Suhonen.

Brittiläinen Guardian-lehti puolestaan kertoi eilen, että Palme-tutkijat olivat tavanneet aiemmin keväällä Etelä-Afrikan tiedustelupalvelun edustajia ja saaneet näiltä kaipaamiaan tietoja. Materiaalin sisällöstä ei ole tietoa, mutta rotusortoajan Etelä-Afrikan tiedustelupalvelu on ollut yksi epäilyjen kohteista Palmen murhan takana.

Syyttäjä Petersson on luvannut kertoa joko syytteen nostamisesta tai tutkinnan lopettamisesta. Jälkimmäinen vaihtoehto tulisi kyseeseen, jos tutkijat voivat kiistatta osoittaa jonkun nyt jo kuolleen henkilön olevan syyllinen murhaan.

Aftonbladetin tiedoista kertoivat aiemmin Suomessa ainakin MTV ja Yle.

Lähteenä myös TT.