Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oma emo hylkäsi Valkoisen kuninkaan – valkoinen leijonanpentu kasvaa toistaiseksi eläintarhan henkilökunnan hoivassa

Espanjassa syntyi toukokuun viimeisenä päivänä valkoinen leijonanpentu, jonka sen oma emo hylkäsi synnytyksen jälkeen.

Valkoiseksi kuninkaaksi nimetty nyt alle kahden viikon ikäinen pentu on ensimmäinen espanjalaisessa eläintarhassa syntynyt valkoinen leijonanpentu. Mundo Park -eläintarha kuvailee pentua nallekarhuksi.

Eläintarhan johtaja Juan Luis Malpartida kertoo, että Valkoisen kuninkaan synnytys oli vaikea. Thaimaasta neljä vuotta sitten tuotu valkoinen leijonanaaras oli synnyttänyt 14 tai 15 päivää ennen kuin pentu vihdoin saatiin maailmaan.

Syntyessään pentu oli jo varsin tuhti, eikä Malpartida tiedä, miten emon edes onnistui saada poikanen ulos.

Emoa ei antanut pennulle huomiota

Ensimmäisen kolmen päivän aikana pentu ei syönyt. Kun eläintarha huomasi, ettei pennun emo kiinnitä siihen mitään huomiota, se otettiin pois muiden leijonien keskuudesta. Pennulla oli tuolloin nestehukkaa, matala verensokeri ja hypotermia.

Keskiviikkoon mennessä muutos pennun voinnissa oli kuitenkin jo selkeä.

– Tämä on ensimmäinen päivä, kun olen nähnyt sen pitävän päätään ylhäällä ja yrittävän juosta, Malpartida kertoi.

Myös pennun emo vaikutti keskiviikkona olevan suhteellisen tyytyväinen kovan koitoksen jälkeen.

Malpartidan mukaan leijonaemo oli halunnut päästä vapaaksi pennustaan, jotta voisi jälleen paritella.

Eläintarhan tuleva vetonaula

Valkoinen kuningas on yksi eläintarhan merkittävimmistä vetonauloista, kun noin 3 000 eläimen Mundo Park avautuu jälleen torstaina. Eläintarha on ollut suljettuna noin kolmen kuukauden ajan koronaepidemian vuoksi.

Eläintarhan henkilökunta jatkaa toistaiseksi leijonanpennun hoitamista. Pentua pyritään yhdistämään jälleen vanhempiensa kanssa, kun sen koetaan olevan valmis siihen.

Malpartidan mukaan tilanne on kuitenkin arkaluontoinen, koska perheen yhdistämisen jälkeen pentu kilpailee emonsa huomiosta oman isänsä kanssa.