Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viruksen pelko painoi pörssikursseja – koronaviruksen paluu Pekingiin säikäytti markkinat

Viikon kaupankäynti alkoi arvopaperimarkkinoilla maanantaina alakenossa, kun sekä Yhdysvalloissa että Kiinassa lisääntyneet koronaviruksen tartuntamäärät herättivät pelkoa pandemian toisesta aallosta.

Aasian pörssit sulkeutuivat useita prosentteja pakkasen puolella. Tokion pörssissä laskua nähtiin 3,5 prosenttia, Hongkongissa 2,2 ja Shanghaissa yhden prosentin verran.

Myös Euroopan pörsseissä nähtiin terävää laskua kaupankäynnin alkaessa, mutta kurssit tasaantuivat päivän edetessä. Helsingin pörssin sulkeuduttua OMX Helsinki 25 -indeksi oli vajaat puoli prosenttia punaisella.

– Markkinat ympäri maailman ovat ryhtyneet myymään, koska pelot koronavirustartuntojen ja kuolemien toisesta aallosta ovat nyt kohollaan, arvioi sijoitusasiantuntija Russ Mould uutistoimisto AFP:lle.

Yhdysvalloissa New Yorkin Wall Streetin kaupankäynti avautui maanantaina niin ikään alamäen luisuun, mutta Euroopan tapaan lasku kuitenkin tasaantui ja iltapäivään mennessä paikallista aikaa oli jo nähtävissä nousua.

Markkinoiden pelot näkyivät maailmalla myös öljyhintojen jatkuneessa laskussa.

Kiinan Pekingissä on viime päivinä kirjattu kymmeniä uusia koronavirustartuntoja, jotka on liitetty paikalliseen ruokatoriin. Tuoreinta piikkiä ennen kaupungissa ei ollut kirjattu uusia tapauksia yli kuukauteen.

Samaan aikaan koronarajoituksiaan purkavassa Yhdysvalloissa yli tusinassa osavaltiossa kirjattiin toistaiseksi suurin päivittäinen uusien tartuntojen määrä. Joukossa olivat muun muassa väkirikkaat Texas ja Florida.

Myös Roomassa ja Tokiossa on ollut havaittavissa uutta kasvua tapausten määrissä.