Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ainakin kuusi ihmistä on hukkunut juhannuksena, tieliikenteessä ja tulipaloissa kuollut yhteensä neljä

Juhannuksen vilkkaassa vesiliikenteessä ja uimamatkoilla on hukkunut ainakin kuusi ihmistä juhannuspäivän iltaan mennessä.

Juhannuspäivänä lauantaina hukkui meressä uimassa ollut mies Helsingin Hietarannan uimarannalla. Vesi vaati juhannuspäivänä uhrin myös Turun lähellä Sauvossa, missä iäkäs nainen hukkui mökkirannassa.

Lauantaina aamuyöllä Sisä-Suomen poliisi kertoi STT:lle, että Pirkanmaan Pälkäneellä hukkui ihminen, mutta tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu. Kaakkois-Suomen poliisi puolestaan tviittasi kolmekymppisen miehen hukkuneen aamuyöllä Kotkassa Kymijokeen.

Perjantai-iltana Itä-Suomen poliisi kertoi Pohjois-Savon Rautalammilla hukkuneesta iäkkäästä miehestä. Samaan aikaan Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi, että Espoossa oli hukkunut ihminen.

Juhannuksen tieliikenteessä oli tullut tietoon juhannuspäivän iltaan mennessä kaksi kuolemaan johtanutta turmaa. Menoliikenteen aikana kuoli nainen ulosajossa Kainuun Paltamossa. Lauantaina liikenteessä kuoli nuorehko mies Oulun Ylikiimingintiellä, kun hänen kuljettamansa henkilöauto suistui tieltä.

Etelä-Pohjanmaalla Alajärvellä keski-ikäinen mies loukkaantui vakavasti ulosajossa. Pelastuslaitoksen mukaan ulosajossa ei ollut kuljettajan lisäksi osallisena muita ihmisiä.

Tänäkin juhannuksena on sammutettu lukuisia asuntopaloja. Haminassa kuoli aattona ihminen rivitalohuoneiston tuhonneessa palossa Takkaniemessä. Päijät-Hämeen Kärkölässä kuoli saunamökin palossa ihminen juhannuspäivänä.

Juhannusaattona otettiin ja ajettiin

Juhannuksen vietossa poliisin haaviin on jäänyt paljon rattijuoppoja, poliisilaitokset eri puolilla Suomea kertovat. Esimerkiksi Lounais-Suomen poliisi kertoo kenttäjohtoraportin parahtaneen, että rattijuopumuksia ja pahoinpitelyjä oli aattoiltana loputon määrä.

– Aattopäivän paras yrittäjä oli kemiönsaarelainen maalaisisäntä, joka kaljanhakureissullaan suoritti traktorillaan jonkinlaisen piruetin ja päätyi kyljelleen. Tapauksesta selvittiin onneksi ilman suurempia vammoja, Lounais-Suomen poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Kainuussa Suomussalmella poliisi puolestaan sai tiedon tieltä suistuneesta autosta. Puolangan alueella tiensivustan ojasta löytyi lievästi vaurioitunut auto ja vahingoittumaton kuljettaja, joka puhalsi alkometriin 2,7 promillen lukemat. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Myös esimerkiksi Lapin poliisilaitos kertoi havainneensa, että ratin taakse oli hypätty huolimatta siitä, että alkoholia oli nautittu.

Sen sijaan Itä-Suomen poliisi kertoo, että aattona havaittiin poikkeuksellisen vähän rattijuopumuksia, vaikka aattovuoro muutoin olikin kiireinen. Itä-Suomen poliisilla oli 12 tunnin aikana 300 tehtävää, ja säilöön otettiin 54 ihmistä.