Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aurinkoinen sää venyttää juhannuksen paluuliikenteen alkua, tieliikennekeskuksesta arvellaan

Juhannuksen paluuliikenne vaikuttaa vielä hyvin rauhalliselta, tieliikennekeskuksesta kerrotaan. Liikennemäärissä ei näy kasvua millään tieosuudella.

Tieliikennekeskus on ennustanut, että paluuliikenne alkaa puolenpäivän aikaan. Tieliikennepäivystäjä Marko Nuutinen arvelee, että aurinkoinen ja lämmin sää voi myöhästyttää keskikesän juhlijoiden paluumatkaa muutamilla tunneilla.

– Yleensä nämä kelit vaikuttavat hirveästi. Jos on sateinen ja huono keli, niin ihmiset ovat aikaisemmin liikenteessä. Uskoisin, että vasta kuuden aikaan illalla alkaa vasta oikein kunnolla näkyä, Nuutinen pohtii.

Liikenteen pullonkaulakohtia ovat muun muassa valtatie 5:llä Kuortin kohdalla ja valtatie 9:llä Oriveden ja Tampereen välillä.

Liikenteen uskotaan rauhoittuvan jälleen kello 20–22 aikaan.

– Voi mennä näillä keleillä hyvinkin myöhäiseksi, Nuutinen sanoo ja muistelee, että takavuosien kauniina juhannussunnuntaina liikennemäärät olivat Kuortin seudulla suuret vielä puolenyön aikaan.

Hätäkeskukseen soitettiin juhannuspäivänä yli 11 800 kertaa

Hätäkeskukseen tehtiin eilisen aikana yhteensä 11 819 ilmoitusta, Hätäkeskuslaitos kertoo Twitterissä . Juhannusaatosta kasvua oli reilut 200 ilmoitusta.

Eniten ilmoituksia tehtiin kaatumisista, sairastumisista, ilkivallasta ja häiriökäyttäytymisistä. Ensihoidolle ja poliisille osoitettuja tehtäviä oli yli 90 prosenttia kaikista tehtävistä.

Hätäkeskuslaitokselta kerrottiin eilen STT:lle, että tavanomaisena arkipäivänä hätänumeroon soitetaan hieman yli 8 000 kertaa.