Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Svenska Yle: Viemärinpuhdistusainetta tarjottiin mehuna lastenleirillä Vaasassa, kuusi joutui sairaalaan

Kuusi lasta joutui sairaalaan juotuaan vahingossa viemärinpuhdistusainetta lastenleirillä Vaasassa, kertoo Svenska Yle .

Viemärinpuhdistusainetta oli laitettu mehupulloon ja sitä luultiin mehutiivisteeksi, jota tarjottiin lapsille. Onnettomuus tapahtui torstaina.

Kristilliselle kesäleirille osallistui 11–13-vuotiaita lapsia. Ilta-Sanomien mukaan lapsista viisi oli leiriläisiä ja yksi oli leirin apujohtaja, joka oli myös alaikäinen. Heistä kolme sylkäisi nesteen pois, mutta kolme ehti niellä ainetta.

Leirin järjestäneen Föreningen Missionskyrkans Ungdomin puheenjohtajan Roland Nylundin mukaan lapset saivat ensiapua Myrkytystietokeskuksen ohjeiden mukaisesti, minkä jälkeen heidät vietiin sairaalaan jatkohoitoon. Vanhemmille ilmoitettiin tapahtuneesta.

Nylund kertoo medioille, että yhden lapsista on vielä käytävä sairaalassa tarkastuksessa, mutta muut lapset ovat jo päässeet sairaalasta pois.