Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seinäjoen Prisman Kultatähti-koruliikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta, kertoo yrittäjä – kaikki kultasormukset ja kultaketjut varastettiin, saaliin arvo yli 300 000 euroa

Seinäjoen Prisman Kultatähti -kultasepänliikkeeseen murtauduttiin katon kautta, kertoo liikkeen yrittäjä Pekka Laitamäki STT:lle.

Poliisin mukaan varkaus tapahtui torstaiaamuna kello kuuden ja kahdeksan välillä. Poliisi on kertonut epäilevänsä teosta kolmea mahdollisesti ulkomaalaista miestä.

Työntekijä havaitsi varkauden aamulla saapuessaan liikkeeseen.

– Hän ihmetteli myymälässä, miksi sormuslautoja on aivan ihmeellisissä paikoissa. Niitä oli lattialla ja kassan alla, sinänsä siistissä pinossa kyllä. Ensin hän kiinnitti siihen huomiota ja hetken päästä havaitsi katossa reiän, Laitamäki kertoo.

Laitamäen mukaan on ilmeistä, että liikkeeseen on tultu sisään katon kautta.

– Se on ilmiselvää. Kattoon on tehty reikä.

Laitamäki ei kerro tässä vaiheessa tarkemmin, millaista reittiä pitkin liikkeeseen oli tultu.

– Meillä ja poliisilla on kyllä tiedossa, mitä kautta sinne oli päästy.

Laitamäen mukaan tapahtumat ovat tallentuneet valvontakameraan. Hän kertoo, että koruvarkaissa liikkeessä kävi yksi ihminen.

– Aikaa meni kylmänviileästi yksi tunti. Määrätietoisesti tuli tiskille, missä meidän timanttisormukset, kultasormukset sekä myös ketjut ovat. Ei tarvinnut etsiä mitään.

Poliisi on pyytänyt yleisöltä havaintoja kolmesta miehestä ja heidän mahdollisesti käyttämästään ajoneuvosta Hyllykallion Prisman tai muiden alueen liikkeiden lähellä.

Myymälää kuvattiin käytävältä talvella

Yrittäjä Laitamäki kertoo, että Kultatähti-liikkeestä vietiin kaikki timantti- ja kihlasormukset, kaikki kultasormukset sekä kaikki kultaketjut. Lisäksi saaliiksi lähti joitakin timanttiriipuksia ja korvakoruja.

Laitamäen mukaan saaliin arvo myyntihinnoilla on tarkentunut yli 300 000 euroon. Poliisi oli aiemmin kertonut saaliin arvoksi lähes 200 000 euroa.

Laitamäki pitää selvänä, että varkauden kohteeksi joutuneeseen myymälään oli tutustuttu etukäteen.

– Myyjillä oli havaintoja talven aikana, että meidän myymälää kuvattiin käytävältä. Lähinnä näitä meidän valvontakameroita. Niiden sijainti otettiin selville.

Laitamäki kertoo olleensa tapahtumista yhteydessä vakuutusyhtiöön.

– Olen nukkunut vielä yöni hyvin, enkä ole edes luonut ajatusta, että voisi käydä niin, että vakuutus ei korvaisi.

Kultatähti-ketjulla on neljä liikettä Etelä-Pohjanmaalla. Kaksi liikettä sijaitsee Seinäjoella, yksi Kauhavalla ja yksi Kauhajoella.

– Meillä Kauhavan-myymälä on ryöstetty 24 vuotta sitten.

Tuoreesta varkaudesta Laitamäki sanoo, että tällainen on aina henkisesti raskasta niin henkilökunnalle kuin yrittäjälle.

– Vuosien työ menee hetkessä, kun joku hakee tavarat pois ilman korvausta.

Hän sanoo silti kouliintuneensa, kun on ollut yli 30 vuotta yrittäjänä. Hän luottaa poliisin tekevän hyvää työtä.

– Olen kuitenkin kovin rauhallisin mielin tässä kohtaa.