Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lehti: Kiinan Sisä-Mongoliassa potilaalla havaittu paiserutto, myös toisella epäillään ruttoa

Kiinan Sisä-Mongolian alueella sairaalassa olevalla potilaalla on havaittu paiserutto, kertoo englanninkielinen kiinalaislehti Global Times .

Potilasta hoidetaan paikallisessa sairaalassa, ja hänet on eristetty. Hänen tilansa kerrotaan olevan vakaa. Tartunta todettiin lauantaina paikallista aikaa.

Lehti kertoi Twitterissä , että myös 15-vuotiaalla potilaalla epäillään paiseruttoa. Hänellä oli todettu kuumetta sen jälkeen, kun hän oli ollut kosketuksissa murmeliin. Terveysviranomaiset kertoivat tästä maanantaina.

Bayannurin kaupungin asukkaita on kehotettu noudattamaan tarkasti viranomaisten antamia ohjeita, jotka koskevat villieläinten käsittelyä. Asukkaita kielletään myös laiton metsästys. Lisäksi ihmisiä kehotetaan kertomaan sairaista tai kuolleista eläimistä sekä ihmisistä, joilla esiintyy kuumetta tai jotka ovat äkisti kuolleet.

Ihmisiä varoitettiin syömästä villieläimiä

Pekingin terveysviranomaiset julkistivat maanantaina huolensa Sisä-Mongolian paiseruttotartunnan takia. Samalla yleisöä varoitettiin lähestymästä ja syömästä villieläimiä.

Rutto on Yersinia pestis -bakteerin aiheuttama tauti, jota esiintyy tavallisesti jyrsijöillä. Ihminen voi saada tartunnan eläimestä infektoituneen kirpun pureman välityksellä tai käsittelemällä infektoitunutta eläintä, kerrotaan THL:n sivulla .

Pureman jälkeen ihmiselle kehittyy viikon kuluessa kivulias imusolmuketulehdus, paiserutto. Joskus se voi muuttua keuhkorutoksi, jolloin tartunta leviää ihmisestä toiseen ysköspisaroiden välityksellä.

BBC:n mukaan ruton oireita ovat korkean kuumeen lisäksi muun muassa vilunväristykset, väsymys, pahoinvointi ja paisuneet imusolmukkeet kaulassa, kainalossa tai nivusissa.