Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaismies on kuollut sukellusonnettomuudessa Lofooteilla Norjassa

Suomalaismies on kuollut sukellusonnettomuudessa Norjassa Lofooteilla, kertoo muun muassa Norjan yleisradioyhtiö NRK sekä uutistoimisto NTB.

Nordlandin poliisi ilmoitti onnettomuudesta Twitterissä iltapäivällä kolmen jälkeen Suomen aikaa.

NRK:n mukaan onnettomuus tapahtui Fiskebölin kylässä, joka on Nordlandin läänissä sijaitsevan Hadselin kunnan alueella.

Paikalle lähetettiin muun muassa Sea King -pelastushelikopteri. NRK:n mukaan miestä yritettiin myös elvyttää onnettomuuspaikalla.

Pohjois-Norjan yliopistollinen sairaala kertoi Twitterissä , että noin 60-vuotias, ulkomaalainen mies kuljetettiin sairaalahoitoon helikopterilla, mutta hänet julistettiin kuolleeksi sairaalassa. Tviitin mukaan kuolleen omaisille on ilmoitettu tapahtuneesta.

NRK:n mukaan poliisi on kertonut, että sekä kuollut mies että hänen kanssaan sukeltaneet ovat Suomen kansalaisia.

Toinen sukeltaja auttoi miehen maalle

Nordlandin poliisipiirin edustaja Tommy Bech kertoi uutistoimisto NTB:lle, että miehen kanssa oli ollut vedessä useita muita sukeltajia. Yksi vedessä olleista oli hänen mukaansa huomannut, että onnettomuuteen joutuneella miehellä oli ongelmia ja auttoi hänet maalle.

Onnettomuuden syystä ei ole vielä tietoa.

NTB:n mukaan poliisi on tehnyt paikan päällä muun muassa teknistä tutkintaa sekä kuullut silminnäkijöitä. Poliisi on myös ottanut haltuunsa kuolleen miehen sukellusvälineet.

Sukellusvälineet tutkitaan onnettomuuden syyn selvittämiseksi.

Asiasta kertoi Suomessa aiemmin Iltalehti .