Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lehtien kysely: Selvä enemmistö suomalaisista hyväksyy EU-maiden elvytysrahaston yhteisvastuun

Kaksi kolmesta suomalaisesta hyväksyy EU-maiden elvytysrahaston ja siihen liittyvän yhteisvastuun veloista, käy ilmi Maaseudun Tulevaisuuden, Hufvudstadsbladetin ja Verkkouutisten teettämästä kyselystä.

Kaksi viidesosaa vastaajista pitää rahastosta maksettavia avustuksia ja yhteisvastuuta välttämättömänä pahana, jonka kuitenkin voi hyväksyä. Noin neljännes vastaajista taas ajattelee elvytysrahaston olevan oikea ja tarpeellinen ratkaisu.

Joka neljäs oli sitä mieltä, että EU-maiden viime viikolla sopima 750 miljardin euron elvytysrahasto on huono ratkaisu, joka pitäisi hylätä. Kymmenesosa vastaajista ei osannut sanoa kantaansa.

Miehet ovat selvästi naisia kriittisempiä elvytysrahastoa ja yhteisvastuuta kohtaan. Nuoret ikäluokat puolestaan suhtautuvat pakettiin keskimäärin myönteisemmin kuin ikääntyneet. Maaseudulla asuvat suhtautuvat pakettiin kaupungissa asuvia kielteisemmin. Myönteisimmin elvytyspakettiin suhtaudutaan pääkaupunkiseudulla.

Kantar TNS:n viime viikolla toteuttamaan kyselyyn vastasi hieman yli tuhat täysi-ikäistä suomalaista. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.