Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuhannet vastustivat koronarajoituksia Berliinissä, poliitikko leimasi protestoijat covidiooteiksi

Berliinin keskustaan kokoontui lauantaina tuhansia koronarajoitusten vastustajia. Poliisin mukaan paikalla oli noin 15 000 ihmistä, vaikka mielenilmauksen järjestäjät rehentelivätkin saaneensa liikkeelle liki puoli miljoonaa protestoijaa.

– Me olemme toinen aalto, huusivat mielenosoittajat, joista ani harva käytti kasvomaskia tai piti turvallista etäisyyttä muihin, vaikka poliisi kehotti megafoneilla näin tekemään.

Berliinin poliisi ilmoitti Twitterissä aikovansa ryhtyä toimiin mielenilmauksen järjestäjiä vastaan, koska nämä olivat rikkoneet hygieniasääntöjä.

Useat poliitikot tuomitsivat kovin sanoin koronakieltäjien toimet. Sosiaalidemokraatteja edustava Saskia Esken kutsui mielenosoittajia "covidiooteiksi".

– Ei etäisyyksiä, ei maskeja. He eivät vaaranna ainoastaan meidän terveyttämme, vaan myös pandemian vastaisen taistelun, talouden toipumisen, koulutuksen ja koko yhteiskunnan. Vastuutonta, Esken kiivaili Twitterissä.

Norjassa viranomaiset kertoivat, että ainakin 33:lla suosittua Hurtigrutenin-rannikkoreittiä purjehtivan risteilyaluksen miehistön jäsenellä on todettu koronavirustartunta. Laivalla on 158 hengen miehistö.

Risteilyllä mukana olleilla liki 180 matkustajalla ei toistaiseksi ole todettu virustartuntoja. Matkustajista 60 on karanteenissa Tromssassa. Viranomaiset ovat kehottaneet kaikkia matkustajia pysymään karanteenissa, kunnes heidän testituloksensa ovat vahvistuneet.

Filippiineillä tuhansia tartuntoja päivässä

Aasian virustilanne synkkenee päivä päivältä. Filippiineillä lääkärit varoittivat lauantaina, että maa on häviämässä taistelun koronavirusta vastaan. Lääkärit vetosivat lähettämässään kirjeessä presidentti Rodrigo Duterteen, että tämä tiukentaisi uudelleen maan koronarajoituksia.

Filippiineillä todettiin perjantaina ennätysmäärä koronatartuntoja vuorokaudessa, yli 4 000.

Japanissa puolestaan julistettiin hätätila Okinawaan koronavirustartuntojen määrän noustua alueella räjähdysmäisesti. Suositun turistikohteen asukkaita on pyydetty pysyttelemään kotona kahden viikon ajan.