Helenin tulos otti hieman takkiinsa toisella neljänneksellä

Helen luonnehtii vuoden ensimmäistä puoliskoa poikkeukselliseksi alkuvuoden lämpimän sään, erittäin hyvän vesivoimatilanteen ja koronapandemian takia. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Energiayhtiö Helenin liikevoitto pieneni huhti–kesäkuussa 22 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 26 miljoonaa euroa. Pudotusta tuli siis 13 prosenttia.

Samalla neljänneksellä myös yhtiön liikevaihto laski 210 miljoonaan euroon edellisen vuoden 216 miljoonasta eurosta.

Lämmönmyynti kasvoi edellisvuodesta 8 prosenttia 1 164 gigawattituntiin. Sähkön kokonaismyynnissä kasvua oli 5 prosenttia, ja sähköä kaupattiin 1 301 gigawattituntia. Sähkönsiirto Helsingissä pieneni 8 prosenttia 920 gigawattituntiin, ja jäähdytyksen myynti pieneni pikkiriikkisen 50 gigawattitunnista 48 gigawattituntiin.

Helenin tiedotteen mukaan liikevoitto oli odotetun mukainen liikevaihdon laskun jatkumisesta huolimatta. Vuoden ensimmäisestä puoliskosta teki poikkeuksellisen normaalia lämpimämpi alkuvuoden sää, erittäin hyvä vesivoimatilanne ja koronapandemia.

– Teimme merkittävän avauksen Hollantiin ja sijoitimme lämmöntuotantoa tekoälyn avulla optimoivaan kasvuyritykseen Gradyentiin . Sijoituksen myötä voimme edistää hiilineutraaliutta myös globaalisti ja viedä suomalaista energiaosaamista kansainvälisille markkinoille. Suomessa olemme jatkaneet hiilineutraalin tuotannon rakentamista, sanoo Helenin toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström tiedotteessa.

Helen-konserniin kuuluvat emoyhtiö Helen sekä tytäryhtiöt Helen Sähköverkko , Mankala ja Helsingin Energiatunnelit . Konserniin on osakkuusyhtiöinä yhdistetty myös Voimapiha , Suomen Merituuli sekä Liikennevirta .

Kesäkuun lopussa konsernissa oli töissä hieman yli tuhat ihmistä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka