Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Tornion räjähdykseen ei näytä liittyvän terroristista motiivia

Torniossa tiistaina tapahtunut räjähdys ei aiheuttanut henkilövahinkoja, kertoo Lapin poliisi.

Räjäytyksen kohteena oli Rajavartiolaitoksen käyttöön vuokrattu sininen Volkswagen Transporter -pakettiauto. Ajoneuvon perä vaurioitui räjähdyksessä, poliisi kertoo.

Poliisin mukaan asiaan ei tällä hetkellä näytä liittyvän terroristista motiivia.

Räjähdys tapahtui Aarnintiellä Putaan kaupunginosassa noin kello 00.50 tiistaiyönä.

Räjähde oli laitettu Rajavartiolaitoksen käytössä olevan vuokra-auton alle.

Eilisessä tiedotteessa poliisi sanoi, että auton alle oli sijoitettu pommi. Nyt poliisi puhuu auton alla laukaistusta räjähteestä.

Poliisi on tutkinut tapahtumia tuhotyönä ja räjähderikoksena.

Rajavartiolaitoksen työntekijöitä majoittunut Aarnintiellä

Räjähdyksen tapahtumapaikka Aarnintie on pienkerrostalovaltaista asuinaluetta. Rajavartiolaitoksen työntekijöitä on majoittunut alueella.

– Aarnintie on ollut toistaiseksi majoituskäytössä, mutta tilannetta arvioidaan näiltä osin, sanoi komentajakapteeni Valtteri Viitala Rajavartiolaitokselta eilen STT:lle.

Räjähdyspaikkaa vastapäätä asuva Seppo Paakki kertoi eilen STT:lle, että sininen pakettiauto oli maanantai-iltana tienvarressa parkissa, mutta tiistaina päivällä paikalla oli enää muovin paloja. Räjähtänyttä autoa hän ei ehtinyt nähdä, sillä se oli siirretty jo pois.

Tapahtumista tullut runsaasti vihjeitä poliisille

Poliisin mukaan tapauksen tutkinta on edennyt, mutta on yhä alkuvaiheessa. Poliisi kertoo saaneensa runsaasti vihjeitä ja havaintoja, ja niitä tarkastetaan aktiivisesti.

Poliisi pyytää räjähdyksen aikaan Aarnintietä ajaneen pienen punaisen henkilöauton kuljettajaa ilmoittautumaan poliisille lisätietojen antamista varten. Myös samoihin aikoihin Aarnintiellä mopolla liikkunutta henkilöä pyydetään ilmoittautumaan poliisille.

Poliisi kertoo kaipaavansa myös yhteydenottoa kolmelta mieheltä, jotka kävelivät tapahtuma-aikaan Aarnintieltä Thurevikinkadulle sekä kahdelta valkeaan ja mustaan huppariin pukeutuneelta mieheltä, jotka liikkuivat Länsipohjankatua Miukin suuntaan.

Poliisi pyytää ilmoittamaan tapahtumaan liittyvät havainnot numeroon 0295 466 481 tai sähköpostitse osoitteeseen rta.lappi@poliisi.fi.