Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uuteenkaupunkiin saapuneella rahtilaivalla useita koronatartuntoja – yksi toimitetaan ambulanssilla tutkimuksiin, muu miehistö ei poistu laivalta

Uudenkaupungin Yaran satamaan on saapunut tänään norjalainen rahtialus, jonka miehistöllä on todettu koronavirustartuntoja. Yara Suomen lehdistötiedotteen mukaan yksi laivaston henkilökunnasta toimitetaan tutkimuksiin. Hänet kuljetetaan lääkäriin ambulanssilla.

– Ensihoito tulee paikalle ja arvioi jatkohoidon tarpeen, Uudenkaupungin Yaran sataman tehtaanjohtaja Teija Kankaanpää sanoo STT:lle.

Laivan muu henkilökunta ei poistu laivasta. Kankaanpään mukaan laivan henkilökuntaan ei kuulu suomalaisia.

Toisin kuin Yara Suomi aiemmin tiedotti, laiva saapui Uudenkaupungin satamaan yhden aikoihin perjantaipäivällä. Kankaanpään mukaan rahdin purun valmistelu on aloitettu. Hänen arvionsa mukaan purku tulee kestämään vajaan vuorokauden, minkä jälkeen laiva jatkaa matkaansa.

– Purku kestää noin 20 tuntia. Siihen päälle aloitukset ja lopetukset, niin laiva on satamassa vajaan vuorokauden.

Kankaanpään tiedossa ei ole, mihin laiva jatkaa matkaansa.

Yara Suomen toimitusjohtaja Tommi Hevonoja kertoi perjantaiaamuna STT:lle, että rahdin purkutoiminta hoidetaan siten, että laivaan ei mene Yaran henkilökunnasta kuin yksi henkilö, joka on suojattu suojavälineillä tartuntavaaran välttämiseksi. Laiva jatkaa matkaansa heti purun päätyttyä.

Viron yleisradioyhtiö ERR kertoo, että laivan 21 hengen miehistöstä 14:lla on todettu koronavirustartunta. Kaksi heistä jäi Viroon. Toinen Viroon jääneistä oli Venäjän ja toinen Filippiinien kansalainen. ERR kertoi, että miehistö olisi palaamassa Suomeen karanteeniin.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 13.24: Yhtiö tiedotti aiemmin laivan saapuneen satamaan aamulla, mutta se saapuikin noin kello 13.