Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiina yrittää tehdä Taiwanista uuden Hongkongin, varoitti Taiwanin ulkoministeri

Kiina yrittää tehdä Taiwanista uuden Hongkongin, varoitti Taiwanin ulkoministeri tiistaina tavatessaan Yhdysvaltain terveysministerin Alex Azarin, joka on vierailulla saarella.

– Jokapäiväinen elämämme on tullut yhä vaikeammiksi, koska Kiina painostaa Taiwania hyväksymään poliittisia ehtojaan, ehtoja jotka muuttaisivat Taiwanin uudeksi Hongkongiksi, valitti ulkoministeri Joseph Wu.

Taiwanin mukaan Kiinan hävittäjäkoneet kiertelivät Taiwanin salmessa hieman sen jälkeen kun Azar tapasi Taiwanin presidentin Tsai Ing-wenin maanantaina.

Kiina on kiristänyt huomattavasti otettaan Hongkongista taannoisen uuden turvallisuuslain myötä.

Taiwanin Amerikkalaisen instituutin mukaan Azar on korkea-arvoisin yhdysvaltalainen, joka on käynyt Taiwanissa sitten vuoden 1979. Ennen häntä saarella kävi Yhdysvaltain ympäristönsuojelusta vastaava ministeri vuonna 2014.

Kiina pitää Taiwania kapinallisena maakuntanaan, jonka se on valmis tarvittaessa liittämään takaisin emämaahan voimakeinoin.