Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle

Katiska-huumejutun pääsyytetty Niko Ranta-aho kiisti poliisikuulustelussa tyystin kohdistaneensa väkivaltaa Sofia Belorfiin. Tänään Helsingin käräjäoikeudessa käsitellyn syytteen mukaan Ranta-aho töni ja löi silloista puolisoaan useita kertoja Espanjassa kesäkuussa 2019.

Ranta-ahoa kuulusteltiin asiasta ainakin kahdesti.

– En ole ikinä pahoinpidellyt avopuolisoani.

– En ole kohdistanut häneen ikinä väkivaltaa, Ranta-aho vastasi kuulustelijalle.

Ranta-aho kuvaili parin riitoja normaaleiksi.

– Ihan normaalia väittelyä ja huutamista. Riippuen tietenkin tilanteesta. Ei ole mitään riitoja, mikä täyttäisi pahoinpitelyn epäilyt, hän vastasi.

Kuulustelija on näyttänyt Ranta-aholle otteita hänen ja Belorfin viestiketjusta, jossa Belorf kirjoittaa muun muassa pelkäävänsä puolisoaan.

– Miksi Sofia pelkäsi sinua, kuulustelija kysyi.

– Hän varmaan puhuu riidan aikana tuolla tavalla. Liioittelee asiaa, Ranta-aho vastasi.

Käräjäoikeudelle toimittamassaan vastauksessa Ranta-aho kiistää pahoinpitelyn.

– Ranta-aho ei ole menetellyt teonkuvauksessa kuvatulla tavalla, kirjallisessa vastauksessa sanotaan.

"En todellakaan tahallani. Voitko soittaa nopee."

Kuulustelussa Ranta-aholle on näytetty lisää viestejä.

– Heittelit mua tahallas, Belorf kirjoitti.

– En todellakaan tahallani. Voitko soittaa nopee, Ranta-aho vastasi.

– Älä suutu, hän jatkoi.

– Ai sori kun suutun ku mut on hakattu, Belorf kirjoitti.

Kuulustelija kysyi Ranta-aholta, miksi hän on heitellyt Belorfia.

– En ole heitellyt häntä. Minä olen pyytänyt häntä keskustelemaan ilman riitoja. En minä ole heitellyt ketään missään. Hän on sanonut minulle, että hän on liioitellut asioita.

Esitutkintamateriaalin mukaan kuulustelija on näyttänyt Ranta-aholle kuvia Belorfin vammoista ja kysynyt tältä, mistä vammat ovat peräisin. Ranta-ahon vastaus kysymykseen on määrätty salattavaksi ja poistettu asiakirjasta.

Belorf ja Ranta-aho ovat sittemmin eronneet.

Helsingin poliisi salasi epäiltyä pahoinpitelyä koskevan esitutkintamateriaalin kokonaan, mutta käräjäoikeus julkisti sen muutamaa salattua kohtaa lukuun ottamatta.

Ranta-aho tunnustanut lähes kaikki huumesyytteet

Aiemmin liikemiehenä tunnettu Ranta-aho on tunnustanut lähes kaikki syytteet Katiska-jutussa. Syytteiden mukaan hän johti Espanjasta käsin huumeorganisaatiota vuosina 2016–2019. Suomeen tuotiin 17 kiloa kokaiinia, yli 200 kiloa amfetamiinia, reilut satatuhatta ekstaasitablettia ja muun muassa metamfetamiinia, LSD:tä ja hasista.

Myös Belorf on syytettynä Katiska-jutussa. Syytteissä on kyse muun muassa lentokentällä hänen hallustaan löytyneestä matkalaukusta, joka sisälsi tuhansia euroja käteistä. Syyttäjän mukaan Belorf tiesi laukussa olleista rahoista sekä siitä, että ne olivat peräisin Ranta-ahon huumerikoksista.

Belorf kiistää syytteet. Puolustuksen mukaan laukun kirjasi Belorfin nimissä ruumaan Ranta-aho ja tosiasiassa suurin osa laukussa olleista tavaroista oli tämän.

Lisäksi Belorfia syytetään huumausainerikoksesta viime kesän Ruisrockin aikaan. Belorf on myöntänyt ottaneensa Ranta-aholta kokaiinia Ruisrock-viikonloppuna, mutta vain estääkseen Ranta-ahoa käyttämästä sitä.