Kuhmossa otetaan käyttöön uusia rajoituksia koronaviruksen torjumiseksi – "Rajoitukset kannattaa tehdä nyt, eikä miettiä sitten viikon päästä, että olisiko pitänyt"

Kuhmon kaupunki sopi sunnuntaina Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän (sote) kanssa uusien rajoitusten käyttöönotosta koronavirustartuntojen torjunnassa.

Maanantaista 31. elokuuta lähtien kaupungissa suljetaan viikon ajaksi esimerkiksi kirjaston lukusali, nuorisotyön nuorisotila sekä liikuntapalveluista uimahalli ja kuntosalit. Myös Kuhmon musiikkiopiston ja Sotkamon kansalaisopiston lähiopetus laitetaan tauolle. Kuhmon kaupungintalo suljetaan ulkopuolisista kahden viikon ajaksi.

– Nämä ovat sellaisia toimenpiteitä, mitkä me kaupungissa pystytään itse tekemään. Nämä perustuvat meidän omaan harkintaan, Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä kertoi STT:lle.

Suurin osa rajoituksista on voimassa ensin viikon ajan. Määtän mukaan kaupunki päättää viimeistään perjantaina rajoitustoimenpiteiden jatkamisesta tai lopettamisesta.

Rajoituksilla halutaan vähentää ihmisten välisiä kontakteja, kunnes Kainuun soten jäljitystiimi on tavoittanut kaikki altistuneet ja asettanut heidän karanteeniin. Tavoitteena on turvata muun muassa kaupungin henkilöstöresurssien riittävyys esimerkiksi siivous- ja ruokahuollossa.

– Rajoitukset kannattaa tehdä nyt, eikä miettiä sitten viikon päästä, että olisiko pitänyt, Määttä sanoi.

Jämerin rajoitustoimenpide koskee toisen asteen opiskelijoita. Kaikki Kuhmon lukion opiskelijat siirtyvät syyskuun ajaksi etäopetukseen maanantaista alkaen. Pitkällä etäopetusjaksolla on Määtän mukaan tarkoitus turvata erityisesti syksyn ylioppilaskirjoitusten järjestäminen.

Määtän mukaan rajoitustoimenpiteet kohdistetaan tarkoituksella erilaisiin kokoontumisiin ja kokoontumispaikkoihin, koska kaikki tartunnan nyt saaneet ovat aikuisia tai nuoria aikuisia. Näin pyritään välttämään uusia joukkoaltistumisia.

Koronaa sairastanut vieraili ravintolassa

Kuhmossa perjantaina todetussa laajassa koronavirusaltistuksessa oli sunnuntaihin mennessä löytynyt yhteensä 14 koronatartuntaa ja kaikkiaan 130 altistumista, Kainuun sote tiedotti.

Tartunnan saaneista 13 on kuhmolaisia ja yksi Kajaanista. Kuntayhtymän mukaan kaikki sairastuneet ovat aikuisia. Altistumisia on Kuhmon ja Kajaanin lisäksi muissakin kunnissa.

– Soten jäljitystiimillä on hyvä kuva siitä, että mitenkä tämä tilanne on täällä lähtenyt liikkeelle, Määttä kertoo.

Samaan tartuntaryppääseen kuuluu myös Kajaanissa ravintola Hospossa perjantaina 28. elokuuta kello 20.30–21.30 tapahtunut altistuminen. Ravintolassa vietti iltaa seurue, johon kuului koronaa sairastunut henkilö. Seurueeseen kuuluvat on tavoitettu.

Kainuun sote kehottaa ravintolassa kyseisenä aikana olleita tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan koronatestiin oireiden ilmetessä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka