Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapset ja nuoret pääsevät tänään kalastamaan ilmaiseksi lohikaloja yli 30 kohteessa

Lapset ja nuoret pääsevät tänään ilmaiseksi kalastamaan useissa arvokalakohteissa ympäri Suomea.

Metsähallitus avaa Vapapäivä-tapahtumaa varten yli 30 kalastuskohdetta, joista osassa on paikalla Suomen Vapaa-ajankalastajien ohjaajia.

Opastetuissa kohteissa kalastaminen on ilmaista kaikille alle 18-vuotiaille kello 10–15:n välillä. Ohjattuja kohteita on Salossa, Hämeenlinnassa, Ikaalisissa, Kivijärvellä, Mikkelissä, Lieksassa, Nurmeksessa, Rovaniemellä, Sievissä ja Sodankylässä. Alun perin mukaan suunnitelluissa Kuhmon ja Vaalan kalastuskohteissa Vapapäivä jää tänä vuonna väliin.

Normaalisti kesäkuussa järjestettävä Vapapäivä lykkääntyi syyskuulle koronavirustilanteen takia. Koronatilanne on huomioitu myös tämänpäiväisessä tapahtumassa: kohteissa on käytössä käsidesiä ja niillä noudatetaan poikkeussääntöjä. Esimerkiksi tulipaikoilla kokoonnutaan turvavälejä pitäen.

Lapset ja nuoret saavat narrata kaksi lohikalaa, mukaan tuleva huoltajakin saa pyytää yhden

Opastamattomissa 24 kohteessa voi kalastaa ilmaiseksi koko vuorokauden. Myös lapsen mukana oleva huoltaja saa tapahtuman aikana kalastaa näissä kohteissa ilmaiseksi. Ennen kalastamaan lähtemistä lapsen ja huoltajan on ilmoitettava nimensä sekä kalastuskohde sähköpostitse osoitteeseen vapapaiva@metsa.fi tai tekstiviestillä numeroon 040 720 5963.

Nuorten kalastajien saaliskiintiö tapahtumassa on kaksi lohikalaa, huoltajien yksi. Kalastajia muistutetaan siitä, että monissa kalastuskohteissa taimen on rauhoitettu syksyisin myös Vapapäivä-tapahtuman aikana. Kalastajia kehotetaan tarkistamaan kaikki rauhoitusajat sekä pyyntiehdot kalastusalueen sivulta ennen kalaan lähtemistä.